R5 2600 ve RTX 2060 1080P'de darboğaz yapar mı ?

Neden R5 2600'ün yanına 2080Ti almak aptallık olsun? Adamın elinde R5 vardır, parası birikince gider 2080ti alır, 2 sene sonra yine para biriktirip -atıyorum- Ryzen 3. nesilden bir şeyler alır, böyle gider bu gittiği yere kadar.

Ayrıca 1080p monitör almak 1080p oyunculukta kalmak demek değil. Açarsınız DSR'ı, istediğiniz çözünürlüğü seçersiniz. Çözünürlüğü ekrana gelmeden önce arttırıp hataları fazlasıyla giderebilir ve ekran kartınızın tadını yine çıkarabilirsiniz. 1080p'de hatasız bir görüntü elde etmiş olursunuz. Bunu tazeleme hızında yapamazsınız. Yani, başka bir deyişle, monitör için vereceği parası sınırlı olan birisi önce tazeleme hızını, sonra tepki süresini, sonra da renk kalitesini, en son çözünürlüğü arttıra arttıra giderse en olumlu deneyimleri yaşayacaktır diyorum.

Ayrıca Nvidia ya da başka bir firma bana gelip "4K deneyim içn ekran kartı ürettik" derse ben bundan o kartların en yeni oyunları "4K'ya kadar çalıştırabileceklerini, çok yüksek çözünürlüklerde bile iddialı olduklarını" anlarım. "Pixel başına performans ölçümü yapıldığında en yüksek verimi aldığı alan 4K'dır"ı anlamam.

Kafamın gayet doğru olduğunu düşünüyorum, sanal olarak 5K'ya kadar çıkan 1080p 144Hz ekranımda 2080Ti'ımla istediğim oyunun keyfini çıkarırım. Hedefim 144FPS olur. Altına indikçe çözünürlük düşerim, üstüne çıktıkça çözünürlük arttırırım. Hele bir de bu monitör kavsili ise tadından yenmez.

Threadripper'ı güçlü bir işlemci örneği vermek için söyledim, ister oyun moduyla çekirdek kapatın, ister yerine i9 alın, ister Ryzen 7 2700x alıp 6Ghz'e hız aşırtın, sözümün arkasındayım.
Her gelen kişi anlatmak istediğim şeyin dışına çıkıyor. Her neyse.

2080Ti'a 10K civarı para verip, DSR ile oyun oynamak. Keyfiniz bilir :)
 
Monitörü 2K almanızı tavsiye ederim. Onun dışında 144Hz almanızın darboğaza bir katkısı veya eksisi olmaz.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı