Dostum, aynı sorun olunca reset atıyorsun bilgisayar açılıyor. C: Windows/minidump dosyası var. Onu bir yere yükle google, dosya.tc buraya at aynı sorun bende de var. Ekran kartını NVIDIA taktım suanlik yok.
Dediğiniz dosya yoluna baktım bende öyle bir dosya yok. Siz mavi ekran aldınız sanırım ben hiç almadım, ara sıra takılmalar oluyor sadece.Dostum, aynı sorun olunca reset atıyorsun bilgisayar açılıyor. C: Windows/minidump dosyası var. Onu bir yere yükle google, dosya.tc buraya at aynı sorun bende de var. Ekran kartını NVIDIA taktım suanlik yok.
Hayır oyundayım mesela 4 el Fifa attım 5. Eli atıyoruz yarısında tak kitleniyor sistem dönüyor diiirrrrttt diye bir ses reset atmak zorunda kalıyorum.Dediğiniz dosya yoluna baktım bende öyle bir dosya yok. Siz mavi ekran aldınız sanırım ben hiç almadım, ara sıra takılmalar oluyor sadece.
Bilmiyorum ilk defa ssd kullanıyorum. Eğer öyleyse son çare Windows'u Harddisk'e kurucam. Orda problem çıkmazsa sorunun kaynağı belli olur.Yanlış bilgilendirmek istemem ama o SSD'nin kronik problemleri olduğundan kaynaklanıyor olabilir mi?
Sorun sabit disk - PSU dan olabilir. AMD düşmanlığı yapmak için üşenmeden yazılanlar yerine çözüm önerileri sunmanız daha faydalı olur. Kurulum hataları genellikle yazılımsal yanlışlık eksiklik yani olması gerektiği gibi yapılmadığından olur, bazen de donanımsal parça sorunu olabilir. Bütçemi ayarladığım an Ryzen 3.nesil sistem kuracağım, muhtemelen 3500X alırım ama param olursa 3600 de alabilirim, halihazırda sahip olduğum RX570 kartım tatmin etmez ise ise de Nitro+ RX 5700XT alacağım, yani fanboyluk değil bu bilinçli ve mantıklı bulduğum bir kişisel tercih.
Birtane farklı bir ekran kartı ile denersen sorunun bitecek.Bilmiyorum ilk defa ssd kullanıyorum. Eğer öyleyse son çare Windows'u Harddisk'e kurucam. Orda problem çıkmazsa sorunun kaynağı belli olur.
Tamirciye götürücem zaten o aklımda. Chipset driver'ı yeni kurdum. Biraz daha deniycem tekrar karşılaşırsam bildiğim birisi var önce o bakar, sorunu bulamazsa garantiye göndericem.Adam sorunu tespit ederse garanti servisine karşı azından kendimi savunabileyim. Aldığım firmaya güvenemiyorum. Kampanya sistem aldığım için bahane üretebilirler.Benim araştırdıklarıma göre:
1. Cızırtı HDD ya da SSD den kaynaklı olabilir benim aldığım HDD cızırtı yapıyordu ve cihaz onu okumuyordu
2. Ekran kartı olabilir. Youtube de bir videoda görmüştüm RX 570 yük altında cızırtı yapıyordu
3. Psu da bir şey olduğunu düşünmüyorum. Evet Psu lar cızırtı yapabilir ama sen de donma da var bu yüzden bunu düşünmedim
Benim fikrim ekran kartında sıkıntı olduğu yönde. Çünkü özellikle RX570 ARMOR serisi diğer kartlara göre biraz sıkıntılı bir kart. Ekranda donma oluyor dediğin için bu ihtimalin yüksek olduğunu düşünüyorum. Eğer hazır bir şekilde bir yerden aldıysan direk gönder uğraşma. Ya da bilen bir bilgisayarcıya götür parça garantisini bozmadan sorunun neden kaynaklı olduğunu anlamaya çalışsın
Doğru söylüyorsunda elimde yok. Keşke birisi yardımcı olabilse. Tanıdık çevremden araştırıcam bakalım.Birtane farklı bir ekran kartı ile denersen sorunun bitecek.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.