Berke Can Gültekin
Kilopat
Daha fazla
Anakart olarak sizlerin görüşleri ile B450 seçtim TechnoPat paylaşımım altında almamı önerdiler bana da mantıklı geldi x470ler 1000 tl civarındaydı bütçemi aşıyordu. SSD için zaten tercihimi iyi bir SSD den kullandım bakalım hayırlısı ile kullanmak istiyorum. Seçtiğim psu almanya kaynaklı birkaç gün boyunca araştırdım 80+ gold olarak geçiyor ağırlık önemli bir konuymuş çeşitli bileşenlerin varlığı ile ilgili olduğunu okumuştum ağırlığı da 1.9 kg 2.2 kg olarak belirtmişler sitesinde giriş çıkışları için fotoğraf atacağım.B450 yada x470 almanız durumunda store MI teknolojisi ile hdd+ssd konfigüre olarak daha yüksek kapasitede çözüm sağlayacaktır. 240 gb SATA3 yada m2 ssd ile 1 TB HDD (Toshiba P300) iyi bir performans almanıza yardımcı olur.
Ryzen 2600 4.1-4.2 ghz e kolaylıkla O.C. yapılarak kullanılabilir. Ryzen 2600X ise 4.3 ghz seviyesindedir. 100 mhz için kanımca gerek yoktur ki yapılan sentetik ve uygulama , oyun benchmarkları %3-4 fark gösteriyor.
RAM alabiliyorsanız 8x2 alın. Ya da ilerde piyasada bulabileceğiniz bir 8 GB alıp sonra ekleyin.Günümüzde yetersiz kaldığı birçok senaryo söz konusudur.
Güç kaynağı en önemli parçadır. Satış sonrası desteğinden , kalitesinden şüpheniz olan hiçbir ürünü almayın. Silverstone strider, FSP Hydro , Aerocool KCAS serisi 600-700 watt uyguna bulduğunuz ürünü alabilirsiniz. Bunların tamamında en az 2x (6+2) PCI-Exp bağlantı mevcuttur.
Değerli vaktinizi ayırıp görüş ve düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.