B450 yada x470 almanız durumunda store MI teknolojisi ile hdd+ssd konfigüre olarak daha yüksek kapasitede çözüm sağlayacaktır. 240 gb SATA3 yada m2 ssd ile 1 TB HDD (Toshiba P300) iyi bir performans almanıza yardımcı olur.
Ryzen 2600 4.1-4.2 ghz e kolaylıkla O.C. yapılarak kullanılabilir. Ryzen 2600X ise 4.3 ghz seviyesindedir. 100 mhz için kanımca gerek yoktur ki yapılan sentetik ve uygulama , oyun benchmarkları %3-4 fark gösteriyor.
RAM alabiliyorsanız 8x2 alın. Ya da ilerde piyasada bulabileceğiniz bir 8 GB alıp sonra ekleyin.Günümüzde yetersiz kaldığı birçok senaryo söz konusudur.
Güç kaynağı en önemli parçadır. Satış sonrası desteğinden , kalitesinden şüpheniz olan hiçbir ürünü almayın. Silverstone strider, FSP Hydro , Aerocool KCAS serisi 600-700 watt uyguna bulduğunuz ürünü alabilirsiniz. Bunların tamamında en az 2x (6+2) PCI-Exp bağlantı mevcuttur.
Anakart olarak sizlerin görüşleri ile B450 seçtim TechnoPat paylaşımım altında almamı önerdiler bana da mantıklı geldi x470ler 1000 tl civarındaydı bütçemi aşıyordu. SSD için zaten tercihimi iyi bir SSD den kullandım bakalım hayırlısı ile kullanmak istiyorum. Seçtiğim psu almanya kaynaklı birkaç gün boyunca araştırdım 80+ gold olarak geçiyor ağırlık önemli bir konuymuş çeşitli bileşenlerin varlığı ile ilgili olduğunu okumuştum ağırlığı da 1.9 kg 2.2 kg olarak belirtmişler sitesinde giriş çıkışları için fotoğraf atacağım.
Değerli vaktinizi ayırıp görüş ve düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
1542613330301.png

1542613389825.png

1542613452176.png

1542613516534.png

Merhaba argus 650w powersupply den aldınız mı ? Ben 5 gün önce nanokatalogdan aldım. Ancak ürünün fanı çok ses çıkarıyor. Geri iade etmeyi düşünüyorum.
Öncelikle hayırlı olsun ben sistemi 2018 sonunda topladım nanokatalog kasamı 1 buçuk ay sonra yollamıştı. Soruna gelirsek ben memnunum hiç ısınmasi yok. Ses var biraz tıkırtı şeklinde ama devrine ulaşınca tıkırtı geçiyor. Masaüstü normal kullanımda tıkırtı sesini yapmaz ise iyi bir sesi var kasamda 6 fan var ekran kartı işlemci ve psu hariç ses tabi oluyor birde kontrollü fan değiller full hız dönüyor ama kulaklık olduğu için sorunun yok. Genel olarak çok araştırdım psuyu alman yorumlarda da yazıyordu ama 700 800 TL verip bronze almak ta mantıksız geliyordu umarım sorun çıkartmaz diye satın aldım ve belirttiğim süreden beri kullanıyorum. Başlarda o tıkırtı sesi yoktu ben kasayı çok beklediğim için uzay montaj yaptım acaba o zamanda oluşan bir şey mi bilmiyorum. Kasa geldikten sonra montajı yaptım ve bir süre sonra o tıkırtı gibi dönme sesi geliyordu bir süre sonra geçiyor. Arkadaşıma göstermek için çağırmıştım baya titreşim ve tıkırtı sorun olmuştu bende ne yapacağımı şaşırdım normalde bu denli yüksek ses çıkmıyordu 2 parmakla kasaya vurdum sanırım biraz azalmıştı. Yine sorun var ise yaz . Ve eğer paran varsa kendi fanını durduran ürünler al :D benim o zaman bütçem ve aklım yoktu bunu düşünmek için

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı