R5 2600 ve RX 590 Bilgisayar aniden kapanıyor

Furkan karaer

Centipat
Oyun oynarken ya da bilgisayarı açtıktan oturuma girince 2 dk sonra monitör kapanıyor. PC çalışıyor fanları falan da çalışıyor. Bir aralar olmadı 1 2 hafta sonra ama şimdi 2 günde bir oluyor. Bilgisayar tuşuna basılı tutup, kapatıp açıyorum düzeliyor. Isı problemi yaşamıyorum gayet iyi soğutmam değerlere baktım. PC kapanırken siyah ekran verince bilgisayardaki ses cızırtı oluyor. 2 saniye sonra tam gidiyor, ses gelmiyor ama PC açık.

-Ryzen 5 2600 İşlemci
-Sapphire RX590 Pulse Ekran Kartı
-B450M S2H Anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir aralar Rx580 almayı düşünüyordum iyi ki paraya kıyıp 1660S almışım RX kartını iade etme şanşı olanlara tavsiye edilir.

Rampage x horse kasam var onun psusu. Pek bilgim yok.
Şimdi farkettim.Şimdi sizin yapmanız gereken; ekran kartınızı bu problemler yüzünden garantiye vermeniz.Servis sorunla karşılaşmayabilir.Bu yüzden,sorunu 1 hafta yapmadıysa o zaman zarfını 1-2 gün geçmek kaydı ile servise vermeniz.Kart 1 kenarda iki hafta kadar boş durduğunda da aynı problemi yapabilir.Yani demeye çalıştığım,problem olduktan hemen sonra göndermeyin.Bilmem anlatabildimmi?Psu ya gelecek olursak,ondan emin olmak gerekli.Başka bir ekran kartı varsa elinizde,takın test edin sisteminizi.2 hafta-20 gün kadar.

Kablolarımda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum
Sorun kartta değil PSU’da. Olay görüntüleyicisinde Kernel-power var mı?
Kernel-power ne demek açıklarmısınız nereden bakıcam?
Ekran kartımın sürümüne nerden bakabilirim bu sürümü sitesinden indirebilirmiyim?

Bir aralar Rx580 almayı düşünüyordum iyi ki paraya kıyıp 1660S almışım RX kartını iade etme şanşı olanlara tavsiye edilir.
Kart güzel kardeşim fakat bir işi beceremiyorlar jackpot amd bir sefer çok iyi getiriyorlar diğerine ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar.

Sorun kartta değil PSU’da. Olay görüntüleyicisinde Kernel-power var mı?
Hocam,psu ile ilgisi olduğunu zannetmiyorum.Kernel power hataları;kart gücü kestiğindede oluyor.Arkadaş,sistem tamamen kapanıyor dememiş.Görüntü kesiliyor demiş.Ekran kartı arızalı olduğundada bu kernel power hatası oluyor.Bende aynı sorunu yaşıyordum.Kart arızalı çıktı.

Kart güzel kardeşim fakat bir işi beceremiyorlar jackpot amd bir sefer çok iyi getiriyorlar diğerine ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar.
Gelecek günlerde yazılım sorunları düzeltilirse kartlar gerçekten güzel aslında hakkını yememek lazım.

Ekran Kartım malesefki yok. Olay söyle oluyo mesela 2 gün önce bilgisayarı açtım hesap şifremi girdim enter tuşuna bastım giriş yaparken yüklenirken gitti . Bugün oyun bitti ana menüye geldim sol clicke basmamla gitti . Ağır yük altında pubg gibi oyunlarda kapama yaşamadım.

Gelecek günlerde yazılım sorunları düzeltilirse kartlar gerçekten güzel aslında hakkını yememek lazım.
Fiyatına göre çok güzel performans alıyorum karttan ama malum işte yazılım. Adrenalin 2020 çok güzel geldi, ilk geldiğinde her oyunda drop yiyordum bir sonraki sürümünde düzeltildi. Ondan sonra ki hiç bir sürümde düzgün performans alamadım.

Ben de bu nedenden dolayı hala monitörün kablo bağlantılarından şüpheleniyorum. Umarım haklıyımdır yoksa kart birinci dereceden şüpheli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…