R5 2600 ve RX 590 Sistem Toplama

LikeJaggeR

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ilk sistemimi topladım. Sizce sistem güzel mi? Parçalar birbiriyle uyumlu mu? Eğer bir sıkıntı yoksa sipariş vermeyi düşünüyorum yarın. İlk masaüstü olacak montajını videoları izleyerek yapılabilir mi? Yoksa çok mu zor? Ayrıca tüm önerilerinize açığım sistem hakkında.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 Socket AM4 3.9GHz 19MB Önbellek 65W İşlemci - Vatan Bilgisayar
Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 590 8 GB GDDR5 NITRO Ekran Kartı Fiyatı
RAM: CORSAIR 8GB (1x8GB) Vengeance Siyah DDR4 3000MHz CL16 Single Ram - Vatan Bilgisayar
Anakart: Asus Prime B450M-K Anakart Fiyatı - Vatan Bilgisayar
SSD: WD 240GB Sata Green M.2 SSD WDS240G2G0B Fiyatı - Taksit Seçenekleri
Kasa: ASTRO 650W 80PLUS POWER 4x120mm RGB FANLI USB3.1 KASA - Vatan Bilgisayar

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar ilk sistemimi topladım. Sizce sistem güzel mi? Parçalar birbiriyle uyumlu mu? Eğer bir sıkıntı yoksa sipariş vermeyi düşünüyorum yarın. İlk masaüstü olacak montajını videoları izleyerek yapılabilir mi? Yoksa çok mu zor? Ayrıca tüm önerilerinize açığım sistem hakkında.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 Socket AM4 3.9GHz 19MB Önbellek 65W İşlemci - Vatan Bilgisayar
Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 590 8 GB GDDR5 NITRO Ekran Kartı Fiyatı
RAM: CORSAIR 8GB (1x8GB) Vengeance Siyah DDR4 3000MHz CL16 Single Ram - Vatan Bilgisayar
Anakart: Asus Prime B450M-K Anakart Fiyatı - Vatan Bilgisayar
SSD: WD 240GB Sata Green M.2 SSD WDS240G2G0B Fiyatı - Taksit Seçenekleri
Kasa: ASTRO 650W 80PLUS POWER 4x120mm RGB FANLI USB3.1 KASA - Vatan Bilgisayar
1 TB HDD WD Bluetooth kasa yerine
PSU olarak FPS 700w
Kas olarak p350x veya p300 olabilir. Sadece iki parça vatan dışından olur.
SSD olarak da bütçemize göre seçin ama bütçe varsa Samsung 970evo 250gb olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yukarıdaki videoyu izlerken montajı kolaylıkla yapabilirsin, montajı yaparken bir yandan videoyu ilerlet. Adım adım git, kolay olur. Daha basit ve şık bir arayüz için anakart olarak MSI tercih etmeni öneririm. Şu modele bakabilirsin: 510TL MSI B450M PRO-M2 Amd B450 AM4 Ryzen Soket 3466MHz+ O.C DDR4 USB 3.1 DVI&HDMI Anakart
Eğer bütçen varsa ssd olarak şu 2 modele göz atabilirsin.
513TL - https://www.amazon.com.tr/dp/B079FL9YQ6/
610TL - https://www.amazon.com.tr/Samsung-8...id=1547820583&sr=8-5&keywords=samsung+860+evo

Kasa olarak astro çok güzel görünüyor. Haqqus kanalının bir incelemesi vardı yaklaşık 100 farklı renk modu var kasada. Malzeme kalitesini bilemem fakat görünümü çok hoş. PSU'suna da güvenebilirsin.

Bütçeni söylersen daha iyi bir sistem toplayabiliriz.

1 TB HDD WD Bluetooth kasa yerine
PSU olarak FPS 700w
Kas olarak p350x veya p300 olabilir. Sadece iki parça vatan dışından olur.
SSD olarak da bütçemize göre seçin ama bütçe varsa Samsung 970evo 250gb olabilir.
Hocam 1 TB HDD derken?
590’la bütçeyi zaten aşıyorum. Kasa ve psu bi de üstüne ssd ile bütçeyi aşamam. Benim kasa çok mu kötü?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yukarıdaki videoyu izlerken montajı kolaylıkla yapabilirsin, montajı yaparken bir yandan videoyu ilerlet. Adım adım git, kolay olur. Daha basit ve şık bir arayüz için anakart olarak MSI tercih etmeni öneririm. Şu modele bakabilirsin: 510TL MSI B450M PRO-M2 Amd B450 AM4 Ryzen Soket 3466MHz+ O.C DDR4 USB 3.1 DVI&HDMI Anakart
Eğer bütçen varsa ssd olarak şu 2 modele göz atabilirsin.
513TL - https://www.amazon.com.tr/dp/B079FL9YQ6/
610TL - https://www.amazon.com.tr/Samsung-8...id=1547820583&sr=8-5&keywords=samsung+860+evo

Kasa olarak astro çok güzel görünüyor. Haqqus kanalının bir incelemesi vardı yaklaşık 100 farklı renk modu var kasada. Malzeme kalitesini bilemem fakat görünümü çok hoş. PSU'suna da güvenebilirsin.

Bütçeni söylersen daha iyi bir sistem toplayabiliriz.

Bütçem yaklaşık 4500-4600 monitör de alıcam daha üstüne. SSD’yi sırf windows kurmak için kullanıcam. Elimde daha önce aldığım yepyeni 1TB HDD var. Kasanın da şekli pek önemli değil (çok kötü olmadığı sürece) hani ışık mışık pek farketmez🙂
Anakartı söylediğinizle değiştirebilirim.
Bütçeniz nedir?
4500-4600

Bütçem yaklaşık 4500-4600 monitör de alıcam daha üstüne. SSD’yi sırf windows kurmak için kullanıcam. Elimde daha önce aldığım yepyeni 1TB HDD var. Kasanın da şekli pek önemli değil (çok kötü olmadığı sürece) hani ışık mışık pek farketmez🙂
Anakartı söylediğinizle değiştirebilirim.

4500-4600

Kasa fiyat/performans açısından iyi bir kasa. Görünümüde şık. Sadece ssd konusunda o markaya güven olmayacağını düşünüyorum. Sorun yaşayanlar var:
WD Green SSD alınır mı? - Technopat Sosyal
WD Green SSD Yazma Hızı Problemi - Technopat Sosyal
WD 120GB Green SSD yavaş çalışıyor - Technopat Sosyal

Daha güvenilir bir ssd için şu ürünü tavsiye edebilirim.
ADATA SU650 240 GB 520/450MB/s 3D NAND Sata3 2.5'' SSD Fiyatı

Kasa fiyat/performans açısından iyi bir kasa. Görünümüde şık. Sadece ssd konusunda o markaya güven olmayacağını düşünüyorum. Sorun yaşayanlar var:
WD Green SSD alınır mı? - Technopat Sosyal
WD Green SSD Yazma Hızı Problemi - Technopat Sosyal
WD 120GB Green SSD yavaş çalışıyor - Technopat Sosyal

Daha güvenilir bir ssd için şu ürünü tavsiye edebilirim.
ADATA SU650 240 GB 520/450MB/s 3D NAND Sata3 2.5'' SSD Fiyatı
O zaman SSD’yi bununla değiştiriyorum. Başka bi sıkıntı var mı acaba?

O zaman SSD’yi bununla değiştiriyorum. Başka bi sıkıntı var mı acaba?

Anakartı MSI tercih ederseniz BIOS daha kolay olur dediğim gibi. Sistemde uyum sıkıntısı yok. Kasayı karar verirken youtube'dan inceleme videolarına, artılarına ve eksilerine göz atmayı ihmal etme.
Birde işlemci için vatan indirimi geçici. İndirimi kaçırırsan seni zora sokabilir.

Hayırlı olsun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı