R5 2600X 86 derece

Yer
Saratov
The Forest oyununda High ayarlarda 87 dereceye kadar ulaşıyor, sorun nedir? Bi' sıkıntı mı var?

• CBP Kapalı,
  • Overclock yapılmadı,
  • Voltaj ayarı default,

Kasa Corsair Carbide Spec Delta. Yan kapağı açık, kapalı bir şekilde olsa daha mı iyi olurdu?

The Forest Screenshot 2020.09.03 - 10.27.45.08.png

Yukarıda ki fotoğraf 2 gün öncesine ait, CPU sıcaklığı 56 derece, ortalama 62 derece belki 66 derecelerde idi, yani normal ama bugün girdiğimde aşağıda ki gibi. Biraz mağarada dolaştım.
The Forest Screenshot 2020.09.05 - 13.20.33.24.png
The Forest Screenshot 2020.09.05 - 13.26.16.15.png

1.PNG

CPU sıcaklığı maksimum 91 dereceyi görmüş, evet doğrudur görmüştür. Sıkıntı mı var? Endişelendim birazcık. Bu arada fan stok fan. Acaba işlemci termal macunu mu ömrünü dolduruyor? ( Sistem Aralık ayının 7'sin de elime ulaşmıştı )
12.PNG

Bu da oyundan çıktıktan sonra ki boşta ki sıcaklık değeri.
Ekran kartını söylemem gerekiyor mu bilmiyorum ama 1660Super Zotac marka. Sıcaklıkları normal GPU'nun.
Ayrıca Cinebench R20 testinde de 2664 Puan ve maksimum 93 derece gördü;
23.PNG

Test boyunca biraz fazla voltaj çektiğini gördüm sanırım, tabii yük altında olduğu için normal diye biliyorum.

CBP kapalıyken bu sıcaklıklar normal kabul edilmemeli, yakın zamanda termal macun ya da fiziksel bir bakım yaptınız mı?
8 Aydır hiç bir şekilde ellemiyorum, sadece ayda bir kez tozunu alıyorum o da fırça ile, 1 ay sonra termal macun alacağım kalitelisinden ama sorun buradan mı kaynaklanıyor bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı