Not: Anlamadığım nokta R5 2600X'in stok voltajı 1.4v ve üstü. Biz nasıl frekansı sabitleyip artırarak daha düşük voltajda çalıştırabiliriz ki?
Yok hocam hiçbir şekilde 4.25'nin üstüne çıkamıyorum. Çıksam dahi 1.45'in üstünü zorlamak istemedim. En iyisi 4.25 sabitlemek gibi. En azından ben başaramadım.
Sizce hocam?@RPM @Samotne Ciasteczka
@Gerek hocam Arctic Duo Freezer 34 kullanıyorum. Yaptığım işlemleri söylemem gerekirse BIOS'tan hiçbir şekilde OC yapmayı başaramadım. Yaptıklarım sadece PBO ve CPB kapattıp, çarpanları 42.00 yapıp voltaj vermekti. Yaptığım andan itibarıyla her Boot'ta BIOS açıldı ve M.2 SSD'imi görmedi.
Ardından bundan daralıp Ryzen Master programı ile 4.2'e sabitledim ve BIOS'tan CPB kapattım. Şimdi değerler 1.4v civarında. Fazladan yapabilirsek yapma taraftarıyım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Hepsini kurdum hocam.İlk olarak HWiNFO (açılınca only sensors tikine tıklayın) ve AIDA64 indirebilirsiniz. Ha bir de Microsoft Store’dan Cinebench R23 indirirseniz güzel olur.
HWINFO’yu açıp(sensor’e tıklayın) aşağı çekip boştaki sıcaklıkları yazabilir misiniz? Eğer düşükse 1.45 civarına kadar gidilir hatta 1.5 falan da gidilir ama orası sizin kararınız, bir zarar geleceğinden değilse bile içiniz rahat olması adına yani.Hepsini kurdum hocam.
Hocam bu arada az önce Cinebench R23'e girip testi başlat dediğim saniyede sistem kendini kapattı.HWiNFO’yu açıp(sensor’e tıklayın) aşağı çekip boştaki sıcaklıkları yazabilir misiniz? Eğer düşükse 1.45 civarına kadar gidilir hatta 1.5 falan da gidilir ama orası sizin kararınızı, bir zarar geleceğinden değilse bile içiniz rahat olması adına yani.
Tamam anladım, şimdi ilk iş, anladığım kadarıyla Bios’da bir sıkıntı var bunun birden fazla sebebi olabilir, direk hata vermesi saçma geldi, eğer elinizde varsa boş bir zamanınızda güncel Bios sürümünü yükleyin.Hocam bu arada az önce Cinebench R23'e girip testi başlat dediğim saniyede sistem kendini kapattı.
Sorunuza gelirsek eğer soğutucum soğutabilirse niye olmasın. Fazladan voltaj vermemin bir zararının soğutamazsam olabileceğini düşünüyorum bende.
Boşta 35-40 derece arasında seyrediyor işlemcim. Oyunlarda ise bu değer 60'lara kadar çıkabiliyor tabii ama genel ortalama olarak 55 diyebilirim oyunlarda. (Stok değerleri baz olarak söylendi.)
@Gerek en güncel BIOS'u kullanmama rağmen böyle hatalar almam çok garip. Büyük olasılıkla berbat bir silikon kalitesine sahip bir işlemcim var.
Bu arada 4.1GHz 1.3v denediğimde AIDA64 testine "System failiure" gibi bir hata verdi. Ardından başlat dedikten sonra yine sistem kapandı.
Cidden delirmek üzereyim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.