R5 2600X sistem işlemci güncellemesinden sonra kasıyor

ukcN

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar,
Konuyu oluşturma sebebi mi elimden geldiğince hızlı ve anlaşılır bir şekilde anlatacağım. Yaklaşık 3 yıl önce almış olduğum bilgisayarım(sistem bilgilerim aşağıda bulunmakta) uzun bir süre hiçbir problem çıkarmamıştı ve ben yine de parçalar eskimesin diye düşünürek elime para geçtiğinde parçaları upgrade etmeye çalıştım. Bilgisayarımı aldığım zaman HDD bulunmuyordu çok yük binmemesi amacı ile 1TB HDD aldım. Radeon uygulmasının sistem kısmında ekran kartımı yeşil tik işlemcimi çarpı olarak göstermekteydi. Ryzen 3 1300X olan işlemcimi Ryzen 5 2600X ile değiştirdim fakat ne oldu ise sanırsam işlemcimi değiştirdikten sonra bu şikayetim ortaya çıktı. FiveM adlı oyundan örnek vermek gerekirse en hızlı araba ile giderken dahi asla en ufak takılma olmaz iken şu anda takılma, harita yüklenmemesi ve menüleri yavaş açma gibi türlü türlü hatalar almaya başladım ve bunun nedenine kesinlikle şu anda aklım el vermiyor kafayı yemek üzereyim. Sizden ricam olabildiğince doğru bilgi vermeniz, malum ülkemizde bir bilgisayar parçası almak deli para bundan dolayı yanlış karar vermek istemiyorum. Şimdiden yardımcı olan zamanını ayıran herkese teşekkür ederim.

Ekran kartı: RX 570 8 GB.
İşlemci: Ryzen 5 2600X.
Anakart: B350M Pro-VD Plus.
RAM: Crucial 8 GB 2400MHz.
SSD: Cruical 240GB BX500.
HDD: Seagate Barracuda 3.5 - 1TB.
Güç kaynağı: Rampage RMP-600-80P 600W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok dediğim gibi Ryzen 3 1300X işlemcim vardı aynı oyunları oynuyordum daha en azından FPS düşüşleri vs. yaşamıyordum gayet temiz Twitch üzerinden yayınlarımı bile açıyordum.
İşlemcinizin termal macununu yenileyin. Muhtemelen bu sorunu çözmeli. Kaliteli bir macun alın ve kendiniz sürün.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı