AlpayAG
Femtopat
Daha fazla
Merhaba. Birkaç hafta öncesine kadar performansından memnun olduğum bilgisayarım sorunlu çalışmaya başladı. Açılışında, masaüstünde her şey makul. Hiçbir ayar değişikliği yapmadım. Donanım değiştirmedim. Birkaç gün önce oyuna girdiğimde 30-50 FPS'in üstüne çıkamıyordu bilgisayar. Afterburner'da izlediğimde ekran kartının inanılmaz az kullanıldığını, %50 civarı kullanıldığında da inanılmaz düşük hızlarda kullanıldığını fark ettim. BIOS güncellemesi yaptım, format attım, BIOS'u sıfırladım, tüm driverlerı güncelledim, bazı testler yaptım(FurMark'ta ekran kartım olması gerektiği gibi çalışıyor, Memtest'te hata yok). Ne yaparsam yapayım performansı yükseltemedim. İşlemciyi ocledim, ekran kartını da ocledim, denediğim oyunlarda her ayarı denedim, 8K bile oynadım. Ama sanki bir engel var ve 30-50 FPS'in üstüne çıkmıyor bilgisayarım. Aklıma gelen her şeyi denedim ve olmadı. Bütün sıcaklıkları da izledim ve hepsi normaldi(55 derecenin üzerine ne ekran kartı ne de işlemci çıktı). Sizce problem ne olabilir?
AMD Ryzen 5 2600X.
Gigabyte RX 5700XT gamingoc.
Gigabyte B450 Aorus Pro ( BIOS v F61)
G.Skill Ripjaws V 3600 MHz CL18 8+8 GB.
Cooler Master ML240l V2.
Thermaltake smartseries BX1 650W 80+Bronze
AMD Ryzen 5 2600X.
Gigabyte RX 5700XT gamingoc.
Gigabyte B450 Aorus Pro ( BIOS v F61)
G.Skill Ripjaws V 3600 MHz CL18 8+8 GB.
Cooler Master ML240l V2.
Thermaltake smartseries BX1 650W 80+Bronze