R5 3600 5600XT sistem Valorant düşük FPS

PhroteX

Hectopat
Yer
Bursa, Türkiye
Daha fazla  
Merhabalar,

Arkadaşım R5 3600 ve RX 5600XT sisteminde fazla FPS düşüşü yaşıyor. Bende aynı işlemciyi kullanamama benim işlemci kullanımım %50 üstüyken onun %30 civarında kalıyor. Benim FPS'im 250 üstüyken onun 120ye kadar düşebiliyor. Daha 2 hafta önce format attı, format önceside aynı problem vardı.

Oyunla alakalı. Tamamen rastgele çalışıyor. 2060 Superle 200 FPS sabit alıyorum, sonra 3080'e geçiyorum. 90-130 :D. Sistemde dual boot iki adet win 10 kurulu. İkisi arasında da FPS farkı var. Biri 2060'la 200 veriyor, diğeri 110-130. B*k gibi optimizasyonu var oyunun.

Oyunla alakalı. Tamamen rastgele çalışıyor. 2060 Superle 200 FPS sabit alıyorum, sonra 3080'e geçiyorum. 90-130 :D. Sistemde dual boot iki adet win 10 kurulu. İkisi arasında da FPS farkı var. Biri 2060'la 200 veriyor, diğeri 110-130. B*k gibi optimizasyonu var oyunun.
Ya en komiği ben rainbow six siege'de valorant'tan daha yüksek alıyorum.

Öncelikle şunu söylemek isterim. Almanız gereken FPS (Frame Per Second) değeri monitörünüzün verdiği Hz değeri ile aynı veya üstünde olmalıdır. Bu durum her ne kadar FPS (Firs Person ) oyunlarında önemli bir durum olarak görünmese de aslında olması gereken durum budur. Ekran kartının monitöre gönderdiği kare sayısı monitörün gösterebildiği hz değeri ile eşit olmalıdır ki yırtılma vs. yaşamayasınız. Valorant gibi bir oyunda yırtılma problemi ile karşılaşma ihitimaliniz her ne kadar düşük olsa da monitörünüzün Hz değerinden daha az FPS almıyorsanız sıkıntı yoktur.

Arkadaşınızın problemine gelecek olursak, tam bir optimizasyon her konuda ve her durum için en çok aranan özelliktir. Bu optimizasyon ekran kartının, işlemcinin, anakartın, ram'in, depolamanın, oyunun ve son olarak da tüm bu bileşenlerin yazılımlarıyla ve performans durumundaki ısılarıyla alakalıdır. Yani, bahsettiğim bu bileşenlerin güncel olması gerekir. Ayrıca 3600 işlemcilerde Core Peformans Boost özelliğinden dolayı ısı probleminden kaynaklı performans kaybı yaşanabiliyor. Sizin yeterli soğutmanız varken arkadaşınızın yeterli soğutmasının olmaması bu durumu açıklayabilir. İşlemci, ekran kartını beslediği için işlemcideki performans kaybı ekran kartının performansını da etkileyecektir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı