Çözüldü R5 3600 CPU fan hızı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Merhabalar. Stok fanıyla R5 3600 kullanıyorum. Anakartım ise ASUS Prime B550-PLUS. Q-Fan Control üzerinden CPU fan hızı ayarımı yaptım ve BIOS üzerinde girdiğim yüzdelerde çalışıyor. Ancak BIOS'u geçip kullanıma başladığımda yani Windows açılır açılmaz, sıcaklık ne olursa olsun %100 (1950+RPM) ile çalışıyor. Bu konuda ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartım ile beraber "Sürüceler&Araçlar" sayfasından kurduğum ekstra yazılımın (ki sanıyorum bu yazılım "AI Suite 3") bir bölümünde bulunan fan ayarı ya benim hatamla ya da default olarak %100 olarak ayarlı bulunuyordu. Bilgisayar açıldığında da otomatik olarak bu ayarları işliyordu. Oradan fan ayarlarını düzelttim ve ondan kaynaklı olduğunu doğruladım. Daha sonra da uygulamaya ihtiyaç görmediğim için tamamen kaldırdım.
Anakartım ile beraber "Sürüceler&Araçlar" sayfasından kurduğum ekstra yazılımın (ki sanıyorum bu yazılım "AI Suite 3") bir bölümünde bulunan fan ayarı ya benim hatamla ya da default olarak %100 olarak ayarlı bulunuyordu. Bilgisayar açıldığında da otomatik olarak bu ayarları işliyordu. Oradan fan ayarlarını düzelttim ve ondan kaynaklı olduğunu doğruladım. Daha sonra da uygulamaya ihtiyaç görmediğim için tamamen kaldırdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı