R5 3600 için soğutmaya gerek var mı?

Oyunlarda pek yok ama Cinebench R20'de yaptığım testlere dayanarak tekli çekirdekte 70 puan, çoklu çekirdekte 200 puan artış görebildim. FPS olarak pek göremedim ancak artan oyunlar da mevcut. Bence değerleriniz iyi, açık kalabilir. Ben hep kapatıyorum, 95 derecede çalıştırmak istemiyorum. Soğutucu alınca ben de açabileceğim. :)
Açık olunca turbo hızına ulaşıyor ve haliyle ıkullanımdan dolayı ısınıyor. Kapatırsanız stok hızda kalıyor ve performans kaybı yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Şimdi baktım Core Performance Boost açıkmış benim. Yani şu an verdiğim ısı değerleri CPB açık halde.
Herhangi bir soğutmaya gerek yok iyi değerler.
CPB açıkmış.

Kullandığın kasanın ön tarafı nasıl ve kaç adet fan var? CPB açık ise ısı değerleri bence de güzel.
CPB açık halde evet. Şimdi kontrol ettim. Bu şekilde iyi o zaman yani.

Bende sizinkinden daha düşük bir işlemci var G4600 ben boşta 50 dereceyi vuruyorum stres ve oyunlarda 80'i vurdum🙂 eğer OC yapmayacak iseniz normal gibi geldi bana 3 yıldır benimki çatur çatur 70 derecelerde çalışıyor en ufak bir korkum olmadı ama tabii benimki Pentium değiştirme aşamasındayım oyun içinde ısıya bakarken kendi kendime dewamkee aha yandı yanacak diye dalga geçiyorum yansa işime gelir aslında🤣 son bir şey daha ekleyeyim stres testinde 81 dereceyi vurdum.

Kendi sisteminiz mi?
Evet. Yıllar sonra AMD sisteme ikna ettiler beni:)
Bende sizinkinden daha düşük bir işlemci var G4600 ben boşta 50 dereceyi vuruyorum stres ve oyunlarda 80'i vurdum🙂 eğer OC yapmayacak iseniz normal gibi geldi bana 3 yıldır benimki çatur çatur 70 derecelerde çalışıyor en ufak bir korkum olmadı ama tabii benimki Pentium değiştirme aşamasındayım oyun içinde ısıya bakarken kendi kendime dewamkee aha yandı yanacak diye dalga geçiyorum yansa işime gelir aslında🤣 son bir şey daha ekleyeyim stres testinde 81 dereceyi vurdum.
Yansa işine gelecek gibi sanki;)

Sıcaklık değerlerin çok iyi de nasıl elde ettiğini merak ettim. Bunları söyleyebilir misin rica etsem?
- Oda sıcaklığı.
- Yaşadığın şehir.
- Hangi oyunlarda ve ayarlarda bu değerleri aldığın.
- Çözünürlüğün.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı