R5 3600 Isınıp kapanıyor

combat5

Centipat
Katılım
11 Haziran 2020
Mesajlar
58
3 Gün önce masaüstü bilgisayarım geldi dün sabah sorun yoktu dün gece Rust oynarken 3 kez kendini kapattı bu sabahta JC4 oynarken oldu. Bende gidip Thermaltake UX100 işlemci fanı aldım değiştirdim. Kasanın üstüne ekstra bir fan taktım içerideki havayı da alabilsin diye ancak halen oyun oynarken çok ısınıyor 90-95 dereceleri görüyor. Az önce de Forza Horizon oynarken kapandı. Ne yapmalıyım?

Sistem:
Ryzen 5 3600
ASUS TUF 5700XT
16 GB 3200 MHz RAM
ASUS Prime B450 PLUS anakart
 
İşlemci ısınıyor olabilir ancak bu değerler çok fazla. Temas sorununolabilir, kalitesiz macun olabilir macunu iyi sürememiş olabilirsiniz kasadaki hava akışı iyi olmayabilir bir de kasanın yanını açık kullanıp değerlere bakın. Bir de işlemcinin üstüne koyduğunuz yeni fanın egzoz görevi görmesi lazım yani dışarıdan içeriye değil, içerideki sıcak havayı dışarıya çıkaracak şekilde monte etmiş olmanız gerekiyor
Aldığım fanın üzerinde bir gösterge yoktu ancak her videoda plastikli kısmının dışarı vereceği söyleniyordu bende o şekilde monte ettim.
Ney sürdünüz termal macun olarak.
Ekstra olarak macun almıştım ama İşlemci fanından çıkanı görünce kullanma gereği duymadım, ki aldığım macun yine thermaltake markaydı.
90-95 derecelerini görmesi, kendi wraith stealth soğutucusuyla dahi çok zor. Kasadaki hava sirkülasyonu ya çok kötü ya da montaj & termal macun yanlış yapılmış.

Ekstra bir fan sorun değil benim için kasanın ön kapağını çıkarıp kullanmak istemiyorum. Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum şu an.
 
Son düzenleme:
Hocam masrafa girmeden önce montajın doğru yapıldığından emin olun. Termal macun hatalı sürülmüş veya yanlış kullanılmış olabilir. Eğer bilginiz az ise bilen birinden yardım isteyin. Aynı işlemciyi kendi stok soğutucusuyla kullanıyorum. CPB açık şekilde 75-77 dereceyi geçmedi daha.
 
Termal macunu yanlış mı sürdün acaba? Eğer termal macun yeteri miktarda sürülüyse ve montajıda doğru yaptığından eminsen silikon hatalı demektir, garantiye göndermelisin yani demek oluyor.
 
Güncelleme, Kasa önü açık halde iken, tekrar kapandı.
Aldığınız soğutucu ile stok olanın neredeyse hiçbir farkı yok. Kule tipi bir soğutucu alsaydınız farkı görürdünüz. Kasanız nedir? Az bir performans düşüşü olabilir ama CBP'yi kapatarak iyi bir sıcaklık düşüşü olur. Undervolt yapabilirsiniz.
Son güncelleme, CPB'yi kapattıktan sonra oyun içi max 70 derecede kalıyor ve performans düşüşü yaşamadım. Dün denememiştim, bu gün yasak bitince çıkıp kule tipi soğutucu alacaktım. Gerek kalmadı teşekkürler herkese.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı