R5 3600 oyunda 76 derece oluyor

handaq

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 gb 3000 mhz
Ekran kartı
rtx 2060
Anakart
a320mh
İşlemci
ryzen 5 3600
Merhaba arkadaşlar, fanlar %59 hızda Valorant'ta işlemcim 76 derecede bazen 81 83'lere kadar çıkıyor fanları %100 de kullanmak istemiyorum. Çok ses oluyor bu sıcaklık değerinde sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Valorant oynarken hiç sıcaklığa baomadım ama biraz anormal bir sıcaklık gibi geldi. Kasanı uzun zaman temizlemediysen temizleyebilirsin, fan değerini %100 yapmasanda yükseltebilirsin %59 bence biraz düşük bir değer. Görev Yöneticisi açıp hangi uygulamaların çalıştığına bir bak derim belki eskiden kuruduğun şimdi kullanmadığın uygulamalar çalışıyor olabilir.

Stok fan mı kullanıyorsun?

Evet stok

Ben Valorant oynarken hiç sıcaklığa baomadım ama biraz anormal bir sıcaklık gibi geldi. Kasanı uzun zaman temizlemediysen temizleyebilirsin, fan değerini %100 yapmasanda yükseltebilirsin %59 bence biraz düşük bir değer. Görev Yöneticisi açıp hangi uygulamaların çalıştığına bir bak derim belki eskiden kuruduğun şimdi kullanmadığın uygulamalar çalışıyor olabilir.

Bazı kaynaklarda ise bu sıcaklık değerleri normal gösteriyor bu fan hızında oyun içinde

Bu sıcaklıklarda kullanılabilir. Stok fan ile bu sıcaklık değerleri normal. Daha soğuk değerler istiyorsan fan almalısın. Ryzen 3000 serisinden itibaren soğuk değerler için ekstra fan almak şart olmuştu zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı