R5 3600 - R5 5600X geçişi sonrası RAM hız sorunları

anlakgunes

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar
İşlemci upgrade sonrası RAM latency değerleri 3600 işlemcimden daha kötü çıkıyor. Sadece xpm açıp stok ayarlar ile kullansam da sorun değişmedi. L3 cash bellek sonuçları çok kötü ve test sonrası AIDA64 şöyle bir hata veriyor .bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Dosya Ekleri

• R5 3600 RAM hızı.png
    533,3 KB · Görüntüleme: 115
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM gecikme değerleri farklı. Aynı ayarlarda test yapmamışsınız. L3 Cache gecikmesi neden bu kadar yüksek bilmiyorum.

Kullandığınız AIDA64 sürümü işlemcinizi sanki tanımıyor gibi. En son BIOS'u yüklediniz.

AIDA sürümünü değiştirdim. Testler daha sağlık oldu. CL 16-18-18-36 3200MHz XMP stok ayarıdır. Bu ayarda bile 70ns üstünde çıkıyor. Bu serinin değerleri daha düşük olması gerekmiyor mu acaba kullanan arkadaşlar ne değerler alıyor çok merak ettim.

R5 5600x Cache gecikmesi için son güncel biosu yüklemen gerekir. Amd işlemciler için en iyi elde edebileceğin bellek gecikmesi 3600 Mhz CL 14-14(15)-14-28-42 CR1 ve 3800 Mhz CL 16-16-16-32 CR1 zamanlamalarında 57-57,5 ns olarak alabilirsin.

Benim RAM'lar bu değerleri görmesi çok zor. Bir ara uğraşayım dedim sürekli patlıyor. RAM'lar başlıca sorun olabilir mi sizce?
Kullandığınız AIDA64 sürümü işlemcinizi sanki tanımıyor gibi. En son BIOS'u yüklediniz.

Hocam son sürüm BIOS yükledim. CL 16 3200MHz XMP ile 68ns yakalıyorum. Bu RAM'lerin ciğeri yok gibi geldi bana

Dosya Ekleri

• cachemem222.png
    92,9 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
O ramler ile bir şey olmaz. Maalesef bellek gecikmesi için tam çözüm istiyorsan; imzamda da görebileceğin gibi kendi kullandığım Samsung B-Die Kaliteli Chip sahibi iyi OC olabilen modellere bakman lazım. Sana önerim Gskill F4-3200C14D-16GTZR ve GSkill F4-3600C16D-16GTZR modellerini 3600 Mhz CL 14 veya 3800 Mhz CL 16 olarak overclock edebilmen lazım. Micron E-Die'da da iyi sonuçlar alan var maaliyeti biraz daha ucuz fakat Samsung B-Die kadar iyi sonuç vermiyorlar.

Bir önceki nesilde daha düşük değerler bu işlemcide neden böyle oldu anlamadım. Sizce değişssem söylediğiniz modellerle alacağım performans ne olur özellikle oyun anlamında.

İşlemciler için en önemli iki şey tek çekirdek performansı ve bellek gecikmesi. Eğer battle royal tarzı oyun oynuyorsan bellek gecikmesi her şeyden önemli hal alıyor. Render ve hikaye oyunları için ortalama bellek gecikmesi yeterli oluyor. Performans kaybını çok hissetmiyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…