R5 3600 RX 5700 XT oyunda kapanıyor

mehmetali9320

Decapat
Daha fazla  
Sistemim.

Frisby Venom FC-9270G 650W LED fanlı ATX oyuncu kasası.

ASUS Prime B550M-K 4600MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI VGA DVI mATX anakart.

ASUS TUF 3 Radeon RX 5700 XT OC EVO 8 GB GDDR6 256 bit ekran kartı.

AMD Ryzen 5 3600 MPK 3.6GHz 35MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm işlemci.

Corsair Vengeance RGB Pro (2x8) 3000MHz DDR4 cmW16GX4M2C3000C15 RAM.

Samsung 980 Evo Plus 1TB M.2

Kioxia 480 GB Exceria lTC10Z480GG8 2.5" SATA 3.0 SSD.

SteelSeries Rival 300s RGB siyah Gaming mouse.

Inca ophira IKG-444 RGB mekanik Gaming keyboard.

Rampage SN-RW6 raptor 7.1 titreşimli Gaming mikrofonlu kulaklık.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sorun: Bilgisayarım bazı oyunlarda daha önce kapanmadığı halde reset atmaya başladı yaklaşık 3 aydır.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Not: Stress testi, bench testi, RAM testi yaptım, PC kasa yanı açık RAM'leri çıkartıp taktım, sistemi güncelledim, PC'den kısmen anlayan bir insanımdır ama donanım konusunda çaresiz kaldım. Tavsiyelerinize, önerilerinize açığım. AnyDesk filan verebilirim.

Güç seçeneklerinden High Performance'da da kullandım aynı.
Güç tasarrufunda da kullandım aynı.
Sıcaklık 75 civarları yükte.

Sistemim.

Frisby Venom FC-9270G 650W LED fanlı ATX oyuncu kasası.

ASUS Prime B550M-K 4600MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI VGA DVI mATX anakart.

ASUS TUF 3 Radeon RX 5700 XT OC EVO 8 GB GDDR6 256 bit ekran kartı.

AMD Ryzen 5 3600 MPK 3.6GHz 35MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm işlemci.

Corsair Vengeance RGB Pro (2x8) 3000MHz DDR4 cmW16GX4M2C3000C15 RAM.

Samsung 980 EVO Plus 1TB M.2

Kioxia 480 GB Exceria lTC10Z480gg8 2.5" SATA 3.0 SSD.

SteelSeries Rival 300s RGB siyah Gaming mouse.

Inca ophira IKG-444 RGB mekanik Gaming keyboard.

Rampage SN-RW6 raptor 7.1 titreşimli Gaming mikrofonlu kulaklık.
Sorun: Bilgisayarım bazı oyunlarda daha önce kapanmadığı halde reset atmaya başladı yaklaşık 3 aydır.
Not: Stress testi, bench testi, RAM testi yaptım, PC kasa yanı açık RAM'leri çıkartıp taktım, sistemi güncelledim, PC'den kısmen anlayan bir insanımdır ama donanım konusunda çaresiz kaldım. Tavsiyelerinize, önerilerinize açığım. AnyDesk filan verebilirim.

Güç seçeneklerinden high performance'da da kullandım aynı.
Güç tasarrufunda da kullandım aynı.
Sıcaklık 75 civarları yükte.

Reis bende yaşıyorum sebebi AMD ekran kartı almış olmam bence o yüzden büyük ihtimal WattMan hatası alıyorsun ekran kartı MHz'sini düşürebilirsin ve fan hızını otomatikten yüzde 50'nin üstünde bir değere al önerim olarak.

Hocam teşekkür ederim zaten şu şekilde kullanıyorum

11.png

Hocam teşekkür ederim zaten şu şekilde kullanıyorum.

Eki Görüntüle 1853322

Bende de RX 590 var Sons of The Forest gibi oyunlarda MHz dusurmezsem goruntu gidiyor ama Windows hala calisiyor herhalde Sapphire karta fazla OC yaptigi icin ama. Bence driverden kaynakli cunku diger arkadaslarin actigi konulara gore boyle stabil bir driver bulabilirsen belki cozulebilir bende konusuyorum ama cozum olabilirse tabii 🙂

Format attım yine aynı :D oyundan mı acaba kaynaklanıyor :D o değil de CS:GO'dayken 2'dir mavi ekran hatası alıp reset attı mavi ekranlar bildiğim akdarıyla RAM'le alakalıydı

Format attım yine aynı :D oyundan mı acaba kaynaklanıyor :D o değil de CS:GO'dayken 2'dir mavi ekran hatası alıp reset attı mavi ekranlar bildiğim akdarıyla RAM'le alakalıydı.

Mavi ekran dediğin gibi HDD ve RAM'dan kaynaklanıyor genellikle ama bence sen garantisi varsa garantiye yolla PC'yi yoksa da güvendiğin iyi bir bilgisayarcıya götür test edip parça değiştirsin ya a tamir etsin tavsiyem hiç uğraşma mavi ekranda varsa sonuçta elindeki ucuz bir sistem değil.

Teşekkür ederim sonuçtan bilgi veririrm inşaallah

PSU alayım diyorum yarın bir gün güncelleştirme yaparsam diye bugün içinde alacağım önerdiğiniz varsa süper olur 750W filan mı alsam F/P ürünü olarak ne alayım

Bir de 2x8 GB RAM'i 2X daha aynısından alıp 32 GB'ye cikartayim diyorum corsahair Vengeance 3000MHz CL16 olması lazim

RAM'i veya PSU Amazon'dan almak mantıklı mı?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim sonuçtan bilgi veririrm inşaallah.

PSU alayım diyorum yarın bir gün güncelleştirme yaparsam diye bugün içinde alacağım önerdiğiniz varsa süper olur 750W filan mı alsam F/P ürünü olarak ne alayım.

Bir de 2x8 GB RAM'i 2X daha aynısından alıp 32 GB'ye cikartayim diyorum corsahair Vengeance 3000MHz CL16 olması lazim.

RAM'i veya PSU Amazon'dan almak mantıklı mı?

Öncelikler PSU çok önemli bir bileşen o yüzden FSP, Cooler Master, Thermaltake, Corsair gibi markalardan alın 32 GB RAM güzel olur Amazon'dan almak bence mantıklı değil kargo uzun sürüyor ama ucuzsa bilemem açıkçası umarım sizi masrafa sokmaz.

😀

Be.

Öncelikler PSU çok önemli bir bileşen o yüzden FSP, Cooler Master, Thermaltake, Corsair gibi markalardan alın 32 GB RAM güzel olur Amazon'dan almak bence mantıklı değil kargo uzun sürüyor ama ucuzsa bilemem açıkçası umarım sizi masrafa sokmaz.

😀

Ben şahsen dandik bir PSU uyla dediğim RX 590 yakıyordum FSP aldım daha pahalı oluyor ama PSU çok önemli bir bileşen.

Var mı? Öyle önereceğiniz bende kaliteli bir şey olsun diye düşünüyorum, bir de daha önceki konularda WattMan hatasından kaynaklı filan diyorlar bir de onu deneyip öyle alayım diyorum, bu AMD ekran kartlarında bu sorun sebep oluyor diye yazmışlar

Öneri olursa 750W 80Gold muydu neydi onlardan mi alayim acaba

Var mı? Öyle önereceğiniz bende kaliteli bir şey olsun diye düşünüyorum, bir de daha önceki konularda WattMan hatasından kaynaklı filan diyorlar bir de onu deneyip öyle alayım diyorum, bu AMD ekran kartlarında bu sorun sebep oluyor diye yazmışlar.

Öneri olursa 750W 80Gold muydu neydi onlardan mi alayim acaba.

Yani açıkçası model olarak önerebileceğim bir şey yok ama bu markaları tercih edin WattMan konusuna gelirsek Sapphire gibi kartlar fazla overclock uyguladığı için ben WattMan hatası alıyordum dediğim gibi MHz düşürüp fan hızını artttırınca geçti benim sorunum yok şu anlık çok şükür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı