R5 3600 RX 5700 XT sistem toplama

Ek olarak şu aşağıdaki konuda arkadaş Tuf B450 anakartla sorun yaşamış ram uyumluluğu hakkında. Asus'un herhangi bir modelini alacaksanız Google'a anakart modeli yazıp yanına ram compatibility ekleyip bir bakın. Mesela,

Bazen listede yazmasa bile uyumlu olabiliyor ama bu konuyu görünce şaşırdım yine de dikkat etmekte fayda var.

Ek olarak şu aşağıdaki konuda arkadaş Tuf B450 anakartla sorun yaşamış ram uyumluluğu hakkında. Asus'un herhangi bir modelini alacaksanız Google'a anakart modeli yazıp yanına ram compatibility ekleyip bir bakın. Mesela,

Bazen listede yazmasa bile uyumlu olabiliyor ama bu konuyu görünce şaşırdım yine de dikkat etmekte fayda var.
Listede olmayan bir ram'i aldığımda uymaz mı yani? Çok saçma geldi bu çünkü bana listede 2x8 3200 olan ramlerle benim seçtiğim arasında neredeyse 100 tl var yani...

Listede olmayan bir RAM'i aldığımda uymaz mı yani? Çok saçma geldi bu çünkü bana listede 2x8 3200 olan RAM'lerle benim seçtiğim arasında neredeyse 100 TL var yani...

Evet ASUS anakartlar mı RAM seçiyor yoksa listede olmasa bile çalışıyor mu bilmiyorum. Bazen listede olmayıp da çalışan RAM'ler var ama neden listede değiller atlamışlar mı çözemedim. İlginç bir durum.

En iyisi TUF B450-PRO anakarta sahip arkadaşların hangi RAM'leri kullandığını öğrenip devam etmek olacak gibi. Forumda mutlaka vardır. TUF B450 PRO kullanan arkadaşım var ona sorduğumda kod olarak CMK16GX4M2D3000C16 kullandığını söyledi 2 tane.

Ama bu RAM'ler 3000 MHz CL16. Bu RAM'lerin 3200 olanı da var.

Edit:

3000 MHz CL16: CMK16GX4M2D3000C16
3200 MHz CL16: CMK16GX4M2B3200C16

İkisi de Tuf B450 Pro ve Ryzen 3000 kombosu için listede olan ramler ama almışken 3200 olanı almak daha iyi olacaktır. Fiyat farklarına bakmadım tabi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı