R5 3600 RX 6500 XT düşük GPU kullanımı

alperenht

Decapat
Katılım
30 Aralık 2021
Mesajlar
614
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni aldım. Bugün test ediyorum. FPS falan her şey çok iyi ama GPU kullanımı %60-70-80'lerde geziyor. Güç tasarruf modunda falan da değil. Neden böyle ve nasıl düzelteceğim?

  • İşlemci: R5 3600.
  • RAM: 16 GB.
  • Ekran kartı: XFX RX 6500 XT.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GPU ihtiyaç duyulmuyorsa veya işlemci yakalayamıyorsa kullanılmaz. Hangi oyun olduğunu bile söylememişsin örneğin Valorant'ta yeni nesil çoğu kartı mevcut işlemciler %90+ besleyemiyor.

Mesela GTA da %70 80 arası kullanılıyor GPU. Valorant'ta %70 80 arası yine ama çok takılıyor. Witcher ve Forza 4 denedim ama onlarda %95 üstü kullanım hep. Bir Valorant'ta takılıyor bayağı. Bir de çok minik GTA da.
 
@alperenht Valorant'ta 3600'ün çizebileceği FPS neyse onu veriyor sistem, takılmaları bilmiyorum maalesef. GTA ise eski ve optimizasyonu harika olmayan bir oyun orada da biraz kayıp normaldir.

Sen bir de PCI-e 3.0'da kullanıyorsun yanılmıyorsam bu da hafif bir etken olur bazı sorunlarda.

Evet PCI-e 3.0 da kullanıyorum. Şu an GTA da sıkıntıyı çözdüm. AMD driverlarının oyun ayarlarından FreeSync açık kalmış, genel ayarlar da kapatmıştım bir de oyun ayarlarında kapadım sorun çözüldü GTA da. Valorant'ta aynısını yaptım hiçbir şey değişmedi hala çok az kullanılıyor ve bu sorun şu an sadece Valorant'ta devam ediyor gibi. Valorant'ta FPS'im iyi, normal ama GPU %40 50'lerde kullanıyor ve takılıyor arada.
 

Geri
Yukarı