R5 3600 sıcaklık problemi

Bloody111

Decapat
Herkese iyi günler ben en son sistemime R5 3600 + Tomahawk Max + 3600MHz 18 CL RAM aldım. Ancak benim bilgisayar kasam eskiydi o kasaya zar zor itine kıkına bu yeni parçaları takmayı başardım. Bilgisiyar açıldı ama dediğim gibi bilgisayar kasası kötü ve işlemci boşta 55-60 derece seyrediyor. Benim bildiğim bu çok yüksek bir derece kasa ne kadar kötü olsa da boşta bu kadar göstermesi biraz sıkıntılı gibi. İnternette bu konu hakkında çok şikayet gördüm ama bir cevap yok ve konular biraz eski. Bana yardımcı olabilecek var mı? BIOS'dan performansı etklimeden ayar düşürmek votaj ayarı falan veya kasa kötü soğutu stok olduğu için normal mi bu kadar yüksek olması?

BIOS'tan Core performans Boost'u kapat sorunun büyük ölçüde düzelir performansta çok fark etmez hatta render harici hiç değişiklik olmaz. Bu işlem işlemcinin hızını 3.6'ya sabitliyor otomatik Boost'u kapatıyor.

@Noblenessın Black işlemci fanı ve arkada 1 fan var o kadar. Strest testi olayını bilmiyorum.

@BerzerkFrost dostum macunlamayı hem işlemciden çıkan fanda vardı hem de işlemciye ben bir miktar ekledim o yüzden yanlış olduğunu zannetmiyorum. Sadece kasa fanı belki tam oturamamıştır onu nasıl çıkarmadan kontrol edebilirim?

@2001 o olayı okudum ama tam olarak karar kılamadım sonuçta 3.6'ya sabit kalacak yüksek oyunlarda performans düşüşü kesinlikle yaşamazsın diyorsan kapayıp deneyeyim çünkü benim ekran kartım şu an çok güçsüz 1-2 aya yenisini alacağım şu an oyunlarda anca performans yettirebiliyorum ufak bir kayıp bile beni FPS açısından çok zorlar.

@Noblenessın Black işlemci fanı ve arkada 1 fan var o kadar. Strest testi olayını bilmiyorum.

@BerzerkFrost dostum macunlamayı hem işlemciden çıkan fanda vardı hem de işlemciye ben bir miktar ekledim o yüzden yanlış olduğunu zannetmiyorum. Sadece kasa fanı belki tam oturamamıştır onu nasıl çıkarmadan kontrol edebilirim?

@2001 o olayı okudum ama tam olarak karar kılamadım sonuçta 3.6'ya sabit kalacak yüksek oyunlarda performans düşüşü kesinlikle yaşamazsın diyorsan kapayıp deneyeyim çünkü benim ekran kartım şu an çok güçsüz 1-2 aya yenisini alacağım şu an oyunlarda anca performans yettirebiliyorum ufak bir kayıp bile beni FPS açısından çok zorlar.

Bende soğutucu Hyper 212 var ekran kartı da RX580 var performansta kayıp yaşamadım denemeni kesinlikle tavsiye ederim işlemci soğutucum PC açılırken çalışıyordu oyunda Full çalışıyordu şimdi sessizce rahat rahat oynuyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı