R5 3600 ve 5700 XT sistem rastgele kapanıyor

Utkukp

Decapat
Merhaba, bilgisayarımı ağustos civarı topladım ve sorunsuz kullanıyordum lakin bugüne kadar. Arkadaşımla Apex oynuyorduk ve PC random kapandı dedim noluyor şalteri kapattım fişi çektim bekledim bir süre sonra tekrar takıp PC'yi test etmeye başladım. Malum coronadan dolayı garantiye götüremiyorum. PC donanımım:
  • AMD Ryzen 5 3600.
  • AMD Radeon RX 5700 XT Nitro+
  • ASUS X570-F STRIX.
  • Cooler Master mwe 750 ful moduler Gold.
  • 2x8 g-skill Sniper X CL16 3200MHz.
  • 500GB Samsung Evo Plus SSD ve 1TB harddisk.
  • Cooler Master H500P mesh kasa.
  • Arctic Freezer 34e-Sports Duo.
Ben sorunun büyük ihtimalle güç kaynağından olduğunu düşünüyorum ama neden dolayı yapar niye olur bilmiyorum. Testlerimde başta sıcaklık kaynaklı kapandığını düşündüm ama oyuna yeni girmede PC'yi yeni başlatmada olduğunda oldu. Bilgilendirmeler için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Bende Pubg de aynı sorunu yaşıyordum. Bi anda kapaniyordu PC. Islemci ve ekran kartının termal macunlarını yeniledim oyundaki ani kasılmalar dahil kapanma sorunu çözüldü. Bir dene derim.

Doğrudan bütün elektrik kesiliyor mu kasada?

Hayır anakartın RGB'si yanmaya devam ediyor ama şalteri kapatıp açmadan PC açılmıyor. Anakart RGB'si kapalı olsa bile yanıyor otomatik.
Bende PUBG'de aynı sorunu yaşıyordum. Bi anda kapaniyordu PC. Islemci ve ekran kartının termal macunlarını yeniledim oyundaki ani kasılmalar dahil kapanma sorunu çözüldü. Bir dene derim?

İşlemci ve GPU sıcaklıklarını hep kontrol ediyorum. Testi CoD Modern Warfare'da yaptım GPU 66 CPU 49 derece idi.
Hangi Driver versiyonunu kullanıyorsunuz?

Her şey en güncel ekran kartı 20.4.1 ama onluk bir sorun olmadığını düşünüyorum.
Doğrudan bütün elektrik kesiliyor mu kasada?

Sanki güç tuşuna uzun süre basmışsın gibi kapanıyor PC.

Benim sıcaklarım da normal gözüküyordu. % 50-60 civarı gözüküyordu. İşlemci ani olarak birden ısındığında kendini korumaya almak için bi anda sistemi kapatıyor olabilir.

Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp, 20.2.2 sürümünü kurup test edebilir misiniz?

Hocam sen Driver sorunları var yaaa tayfadansın herhalde. Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım Driver'la ilgili ekran kartı zaten böyle bir şey yapamaz bence.
Benim sıcaklarım da normal gözüküyordu. % 50-60 civarı gözüküyordu. İşlemci ani olarak birden ısındığında kendini korumaya almak için bir anda sistemi kapatıyor olabilir.

Ama o zaman Cinebench R20 yaptığımda da kapanırdı bilgisayar 67 dereceye çıktı maksimum onda ve hiçbir sorun olmadı. Üstüne 2 ay falan oldu macunu yeni sayılır.
Güç kaynağının şalter aç/kapa yapıldığında da benzer durum olur. Farklı bir PSU ile dener misiniz?

Bugün deneyip size bilgi veririm şimdiden teşekkürler.
Güç kaynağının şalter aç/kapa yapıldığında da benzer durum olur. Farklı bir PSU ile dener misiniz?

Şansıma abimin gene yeni sayılabilcek PSU'su var evde fazladan. Corona da şimdi nasıl garantiye götüreyim :/

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı