R5 3600 ve 5700 XT sisteme PSU önerisi

Kayrotti

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam. Yaklaşık 1 ay önce topladığım sistemim son birkaç gündür çok fazla sıkıntı yaratıyor. Yaklaşık 2 gündür ne zaman belli bir süre AFK bıraksam ekran kendini uyku moduna alıyor, uyku modundan uyandırdıktan birkaç saniye sonra kendi kendine reset atıyor. Aynı reset atmalar bazen normal kullanımda da oluyor. Bazı araştırmalar sonucunda bu hatanın PSU'dan kaynaklandığını düşünüyorum zaten kasadan da gelen ince bir cızırtı sesi var. Eğer donanımsal başka bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız yapmam gereken testleri belirtirseniz sevinirim :) Sistemimi aşağıya yazıyorum. 800 TL civarı bütçeye önerebileceğiniz PSU'lar nelerdir? (Şu an aktif olarak Cooler Master MB511 RGB modeli ile beraber gelen Cooler Master mwe 650W 80+ PSU'yu kullanıyorum.)
  • Anakart: MSI B450 Tomahawk Max
  • CPU: AMD Ryzen 5 3600
  • RAM: Corsair Vengeance (2x8) 16 GB 3200 MHz
  • GPU: MSI RX 5700 XT Evoke
  • Kasa: Cooler Master MB511 RGB
  • PSU: Cooler Master MWE 650W 80+ güç kaynağı (kasa ile beraber satın aldım)

Son düzenleyen: Moderatör:

FSP markasını hiç bilmiyordum ama adamlar bu işte çok iyiler miş bunu öğrendim.

Hydro G Pro 850 ve 750 modelleri mevcut ama biraz tuzlular.

FSP markasını hiç bilmiyordum ama adamlar bu işte çok iyiler miş bunu öğrendim.

Bu PSU aklımda zaten ama Full modüler bir PSU düşünüyorum, eğer bütçem yetmez ise bunu 1. sıraya koyarım muhtemelen.

Almışken bir kere alın içiniz rahat olsun. Bütçenizi birazcık aşıyor.

Ben de tam olarak o şekilde düşünüyorum ama elimdeki PSU'yu ikinci el ne kadara sattığım önemli ancak o zaman ona göre üzerine koyabilirim?

Hocam Corsair'de sorun var bu aralar neden bende bilmiyorum. Ama YouTube'da de bazı kullanıcılar cızırtıdan şikayetçi...

Bu paraya FSP'nin 750 Gold'unu almak çok daha mantıklı olacaktır.
Modüler düşünüyorsan bende 850 Hydro G Pro var. Bilgisayar en ağır işlemlerde bile ısınma yapmıyor. 5700XT ekran kartı var bu arada ona rağmen hiçbir ısınma olmadı.

Ayrıca 3 ekran kartına kadar da desteği var. Bence değerlendirebilirsin hem ilerisi için de yatırım olur.

10 yıl garantisi var FSP'nin

Hocam aynı PSU'yu kullanıyorum RTX 2060 ve Ryzen 3600 ile birlikte. Sesi ne çok, ne az ama bana bir sıkıntı yaratmadı şu ana kadar. Eğer bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız garantiye yollamanızı öneririm.

Garantiye gönderseniz?

Benim önerim bu bütçede rakipsiz olduğunu düşündüğüm High Power Gold Performance GD.

Garantiye gönderseniz?

Benim önerim bu bütçede rakipsiz olduğunu düşündüğüm High Power Gold Performance GD.

Hocam aynı PSU'yu kullanıyorum RTX 2060 ve Ryzen 3600 ile birlikte. Sesi ne çok, ne az ama bana bir sıkıntı yaratmadı şu ana kadar. Eğer bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız garantiye yollamanızı öneririm.
Yarın vatan müşteri hizmetleriyle konuşmayı düşünüyorum ama bilemedim garanti işlerini gönderdin hallettiler geldi falan derken ileride tekrar aynı sıkıntı tekrar aynı dönemler falan filan... Direk elimdeki parçayı satıp üzerine para koyup sıkıntı çıkarmayacak bir parça almak nedense daha mantıklı geliyor bana

Yarın vatan müşteri hizmetleriyle konuşmayı düşünüyorum ama bilemedim garanti işlerini gönderdin hallettiler geldi falan derken ileride tekrar aynı sıkıntı tekrar aynı dönemler falan filan... Direk elimdeki parçayı satıp üzerine para koyup sıkıntı çıkarmayacak bir parça almak nedense daha mantıklı geliyor bana
Eğer elinizdeki parça sıkıntılıysa, bunu satmanız etik değil zaten. En azından yollayın garantiye, bir bakın duruma, belki sorun PSU'da değildir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı