R5 3600 ve RX 5700 XT sistem toplama

Bütçe
10000 tl

JusTaUseR

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem bu şekilde. Ama birkaç sorum olacak.
1. Sizce anakartı B450 GAMING PRO Carbon AC alınır mı? Wi-Fi özelliği var ve asıl istediğim kasanın fanları ARGB ve Tomahawk Max'te ARGB header yok ama bu modelde var sizce 200 TL fazla parayı hak ediyor mu?
2. Sizce bütçeyi zorlayıp SSD olarak Samsung 500 GB 860 Evo modelini alınır mı?
3. Sizce RX 5700 XT'nin Nitro+ modelini mi almalıyım.
4. İlk etapta OC yapmayacağım paramı biriktirip Scythe Fuma 2 alınca yapacağım, sizce oyunlarda 1080P'de çok ısınır mı stok soğutucuyla işlemci? Bunun dışında başka önerileriniz varsa beklerim.

Sistem oldukça güzel olmuş. İlk olarak bütçeyi zorlayıp Samsung SSD almalısın pişman olmazsın. Bence sırf Wi-Fi özelliği için biraz daha para vermeye gerek yok, 150 TL gibi bir fiyata kaliteli bir adaptör alabilirsiniz. Başka sorularınız varsa yine yardımcı olurum.

X570 bir anakart kullanıp 4. nesil garantiye aldım:
veya

Anakart üzerinde ARGB portu var ve kasa 5 adet ARGB fan ile geliyor. Birde ekran kartının fanları Rev 200 ile herhangi bir eklenti olmadan görebilirsiniz ve eksisi yok. Kısaca sizin gibi görselliğe önem verdim 🙂

X570 bir anakart kullanıp 4. nesil garantiye aldım:
Veya.

Anakart üzerinde ARGB portu var ve kasa 5 adet ARGB fan ile geliyor. Bir de ekran kartının fanları rev 200 ile herhangi bir eklenti olmadan görebilirsiniz ve eksisi yok. Kısaca sizin gibi görselliğe önem verdim 🙂

Sistem oldukça güzel olmuş. İlk olarak bütçeyi zorlayıp Samsung SSD almalısın pişman olmazsın. Bence sırf Wi-Fi özelliği için biraz daha para vermeye gerek yok, 150 TL gibi bir fiyata kaliteli bir adaptör alabilirsiniz. Başka sorularınız varsa yine yardımcı olurum.

İkinize de teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak.
Ben şahsen 3600 gibi bir işlemciye X570 gibi bir anakart almak istemiyorum özelliklerini tam anlamıyla kullanamayacağımdan. Ama upgrade de düşünüyorum. Bu sebeple acaba B550 beklemeye değer mi (acelem yok sistemi en erken Haziran'da alacağım. Daha karlı çıkacakasam kara cumaya kadar bile bekleyebilirim.) ve B550 alınmalı mı?

X570 almanızın en büyük artısı PCI-Express 4.0 olur birde 3600 olarak düşünme ileride 4700X-4800X gibi bir işlemci alınabilir kafanız rahat olur.

Kara cuma Kasım ayının sonu olması lazım 🤣 ama kara cuma ile rahatça işlemci güncellemesi yapılabilir mesela hangi kara cuma olur bilemem.

Şimdi almıyacağım demişsiniz o zaman yeni işlemcileri bekleyin.

X570 almanızın en büyük artısı PCI-Express 4.0 olur bir de 3600 olarak düşünme ileride 4700X-4800X gibi bir işlemci alınabilir kafanız rahat olur.

Kara cuma kasım ayının sonu olması lazım 🤣 ama kara cuma ile rahatça işlemci güncellemesi yapılabilir mesela hangi kara cuma olur bilemem.

Şimdi almıyacağım demişsiniz o zaman yeni işlemcileri bekleyin.

4000 serisi aşağı yukarı ne zaman çıkar.

Tam bilmiyorum ama haziran ayı içerisinde tanıtılabilir.

O zaman beklenebilir.
Son bir sorum daha olacak size.
.
Bu PSU ile sizin attığınız PSU arası çok fark eder mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı