R5 3600 voltaj düşürülüp işlem yapılmalı mı?

Dün bu konuyu açmıştım. Belki biraz fazla konu açıyorum ama ne yapayım bilmediğim için. Şimdi sorum şu. Voltajı yavaş yavaş düşürüp 3.9- 4.0 civarı bir hıza mı ayarlayıp öyle mi kullanayım? Yoksa CBP kapatıp öyle mi devam edeyim? Voltaj düşürme yaparsam işlemci ömrüne ne gibi bir sorun olur? Hangisi daha sağlıklı? Teşekkürler.

Dün bu konuyu açmıştım. Belki biraz fazla konu açıyorum ama ne yapayım bilmediğim için. Şimdi sorum şu. Voltajı yavaş yavaş düşürüp 3.9- 4.0 civarı bir hıza mı ayarlayıp öyle mi kullanayım? Yoksa CBP kapatıp öyle mi devam edeyim? Voltaj düşürme yaparsam işlemci ömrüne ne gibi bir sorun olur? Hangisi daha sağlıklı? Teşekkürler.
Her soruna ayrı konu açma. Sorunu konunun altında sor. Voltajı düşürmen kararsızlığa sebep olabilir. (Doğru voltajı bulmak zor) Sıcaklığı düşürmen için CPB kapatmanı ya da soğutmanı değiştirmeni öneririm.

Ek olarak konuyu okudum. Soğutucuyu ağzına kadar sıkmak doğru değil benim bildiğim. Soğutucu termal macunu dağıtıp işlemciye direkt temas ediyor öyle.

Her soruna ayrı konu açma. Sorunu konunun altında sor. Voltajı düşürmen kararsızlığa sebep olabilir. (Doğru voltajı bulmak zor) sıcaklığı düşürmen için CPB kapatmanı ya da soğutmanı değiştirmeni öneririm.

Anladım. Teşekkür ederim. Stok soğutucu kullanmıyorum. T6 Ultra modelini kullanıyorum. CPB kapattım. 60I geçmedi. CBP tekrar acmayı denedim. Fakat testlerde 3.6'ya takılı kaldı. Ne yapayım? 3.6'da kullansam ne olur? Ryzen Master ile oynasam sorun olur mu? Teşekkürler.

Anladım. Teşekkür ederim. Stok soğutucu kullanmıyorum. T6 Ultra modelini kullanıyorum. CPB kapattım. 60I geçmedi. CBP tekrar acmayı denedim. Fakat testlerde 3.6'ya takılı kaldı. Ne yapayım? 3.6'da kullansam ne olur? Ryzen Master ile oynasam sorun olur mu? Teşekkürler.
Ryzen Master ile oynama. İşlemcine Windows üzerinde hatalı voltaj verirsen açamayabilirsin PC'yi tekrar. Soğutucuyu sök. Macunu ince bir bezle tamamen silip tek bir yağmur damlası kadar damlat. Azıcık yay ince bir kağıtla vb. Macunu ince bir tabaka olarak sürdüğünden emin ol. Soğutucuyu fazla sıkma.

Ryzen Master ile oynama. İşlemcine Windows üzerinde hatalı voltaj verirsen açamayabilirsin PC'yi tekrar. Soğutucuyu sök. Macunu ince bir bezle tamamen silip tek bir yağmur damlası kadar damlat. Azıcık yay ince bir kağıtla vb. macunu ince bir tabaka olarak sürdüğünden emin ol. Soğutucuyu fazla sıkma.

Bu dediklerinizi harfiyen yaptım. Tek fark soğtucuyu köküne kadar sıkmış olabilirim. Bunun bir etkisi var mıdır? Ryzen Master programına reset atıp BIOS ayarlarını da varsayılana yükledim. Kurduğum gibi şu anda. Teşekkürler.

Bu dediklerinizi harfiyen yaptım. Tek fark soğutucuyu köküne kadar sıkmış olabilirim. Bunun bir etkisi var mıdır? Ryzen Master programına reset atıp BIOS ayarlarını da varsayılana yükledim. Kurduğum gibi şu anda. Teşekkürler.
BIOS sıfırlayınca bellek MHz değerleri de sıfırlanır. XMP açın. Otomatik profilde kalsın. Soğutucunun da köküne kadar zorlanması işlemciyle soğutucunun arasında termal macunun görevini yapamamasına sebep oluyor bildiğim kadarıyla. Onu da az bir şey gevşetin.

Bu dediklerinizi harfiyen yaptım. Tek fark soğtucuyu köküne kadar sıkmış olabilirim. Bunun bir etkisi var mıdır? Ryzen Master programına reset atıp BIOS ayarlarını da varsayılana yükledim. Kurduğum gibi şu anda. Teşekkürler.

Yaşadığım yerin etkisi nedir? Ek olarak durum şu an bu;
BIOS sıfırlayınca bellek MHz değerleri de sıfırlanır. XMP açın. Otomatik profilde kalsın. Soğutucunun da köküne kadar zorlanması işlemciyle soğutucunun arasında termal macunun görevini yapamamasına sebep oluyor bildiğim kadarıyla.

Ona bakıp geliyorum. Teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• dddd.png
    dddd.png
    73,3 KB · Görüntüleme: 45
Yaşadığınız yerden tutun kasanızın hava akışına kadar her şey etkiler. Kasanızın ön paneli cam ise (genelde ön paneli cam kasaların hava akışı kötü olur ama hava akışı kötü mesh kasa da aynı soruna yol açabilir) 10 dereceye varan yüksek sıcaklığa sebep olabilir.

Ona bakıp geliyorum. Teşekkür ederim.
Tüm çekirdekler 3.9 sabit frekansta çalışıyor. Değer biraz yüksek ama muhtemelen ağır bir test sırasında oluşan değerler. Yükte 99 derece tüm çekirdekler 3.9 GHz hızında iken kabul edilebilir bir değer.

Yaşadığınız yerden tutun kasanızın hava akışına kadar her şey etkiler. Kasanızın ön paneli cam ise (genelde ön paneli cam kasaların hava akışı kötü olur ama hava akışı kötü mesh kasa da aynı soruna yol açabilir) 10 dereceye varan yüksek sıcaklığa sebep olabilir.

Anladım. Kasam MSI Mag Forge 100M modeli. Soğutucuyu biraz gevşetip deneyeceğim. Şimdi sonuçları paylaşırım.

Anladım. Kasam MSI Mag Forge 100M modeli. Soğutucuyu biraz gevşetip deneyeceğim. Şimdi sonuçları paylaşırım.
Çok da gevşetmeyin. Azıcık bir şey sadece. Kasanız da havadar bir kasa yeterince. Öyle görünüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı