R5 3600 XT Sıcaklık değerleri

Kuffu

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim bugün geldi; kurulumlarını falan yaptım, şu an oyun indiriyorum, arkada Opera ve Discord açık ve sıcaklık değerleri bana biraz garip geldi. Az önce Valorant girdim. Bu esnada arkada Steam'den oyun iniyordu. CPU sıcaklığı 60-68 arası gidip geliyordu ancak şu an hiçbir şey yapmıyorum. Sadece uygulamalar açık ve Steam oyun indiriyor. Sıcaklık ise resimde attığım şekilde. Arada anlık 62'yi görüyor, daha sonra hemen geri düşüyor. Bir anormallik var mı? Bakarsanız sevinirim. Stok soğutucu kullanıyorum.

Ekran kartı= Gigabyte GeForce RTX2070 Superşlemci= AMD Ryzen 5 3600XT /RAM = GeIL 16 GB 3000MHz CL16 /SSD=Kingston 500GB /Monitör = AOC 23.8" 24G2U

Dosya Ekleri

• sıcaklık.png
    sıcaklık.png
    25,4 KB · Görüntüleme: 89
Bende stok soğutucu boşta 40-45, oyunlarda oyununa göre 50-70 derece arası çalışıyordu. Boşta 60 derece yüksek. Konuyu tekrar okudum Valorant oynarken 60 derece demişsiniz, normal.

Sıvı soğutma ile boşta 35-40, oyunlarda 50-55 derece çalışıyor. Eğer isterseniz sıvı soğutmaya geçin ilerde buz gibi soğutsun işlemciyi. Fakat mevcut stok soğutucunuz işini yapıyor.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim şu an oyun indiriyorum onun dışında her şey kapalı 35 36 derece oluyor, bazı arkadaşlar CBP kapanınca çok fazla performans kaybı oluyor dedi ama daha test etme şansım olmadı umarım 5 10 15 FPS'den fazlası değildir.

5-10'dan fazla olmaz. Ama derece kaybedersiniz :). 60 derecelerden 35'e ne güzel :D.

5-10'dan fazla olmaz. Ama derece kaybedersiniz :). 60 derecelerden 35'e ne güzel :D.

Su an çok memnunum 40 dk GTA 5 falan oynadım 44'ün üstüne çıktığını görmedim FPS'de hikaye modunda 110 120 Online'da 60 70.

Bende stok soğutucu boşta 40-45, oyunlarda oyununa göre 50-70 derece arası çalışıyordu. Boşta 60 derece yüksek. Konuyu tekrar okudum Valorant oynarken 60 derece demişsiniz, normal.

Sıvı soğutma ile boşta 35-40, oyunlarda 50-55 derece çalışıyor. Eğer isterseniz sıvı soğutmaya geçin ileride buz gibi soğutsun işlemciyi. Fakat mevcut stok soğutucunuz işini yapıyor.

Biliyorum stok soğutucu iyi çalışıyor zaten ama o fanın 2 dakika da bir bağırmasi sinirimi çok bozdu sürekli voltaj değeri arttığı için hızlanıyordu bende hiç voltaj ayarlarına girmeden CBP kapatmakla çözüm buldum şu an gayet memnunum hiç ses yok artı olarak evet sıvı soğutucu alacağım ama alana kadar böyle kullanacağım sanırım.

Su an çok memnunum 40 dk GTA 5 falan oynadım 44'ün üstüne çıktığını görmedim FPS'de hikaye modunda 110 120 Online'da 60 70.

Biliyorum stok soğutucu iyi çalışıyor zaten ama o fanın 2 dakika da bir bağırmasi sinirimi çok bozdu sürekli voltaj değeri arttığı için hızlanıyordu bende hiç voltaj ayarlarına girmeden CBP kapatmakla çözüm buldum şu an gayet memnunum hiç ses yok artı olarak evet sıvı soğutucu alacağım ama alana kadar böyle kullanacağım sanırım.

Sıvı soğutucu alırsanız çok ucuz bir model almamaya gayret edin, başınız ağrımasın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı