R5 3600X Sıcaklık Değerleri

Emretkkn

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İşlemcim Ryzen 5 3600X ve stok soğutucu kullanıyorum. İşlemcim boşta 50-55 derece. Yükte 70-75 derecede seyrediyor. Sistem toplanalı 1 ay oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcim Ryzen 5 3600X ve stok soğutucu kullanıyorum. İşlemcim boşta 50-55 derece. Yükte 70-75 derecede seyrediyor. Sistem toplanalı 1 ay oldu.
Ryzen 5 3600x kullanıyorum sıvı soğutma ile boşta 45 derece saatlerce ağır yük altında maksimum 55 daha çıkmıyor birde tavsiye vereyim termal macunu değiştir amdnin kendi kutusuna koyduğu çöpten farksız ben zalmanın kini alıp sürdüm hiçbir problem yok işlemcinin maksimum çalışma sıcaklığı 95 derece ama bence 75 yinede fazla benim görüşüm tabi

normal hocam. değerlerde bir sıkıntı yok.ama biostan core boostu kapatabilirsiniz.suan darfreezer sogutucu ile kullanıyorum.coreboost kapalı 45 50 derece oyunlarda.

Bende de stok soğutuculu Ryzen 7 3700X var. Aynı değerler mevcut. Endişe duymana gerek yok. Max. 95'e kadar yolu var o işlemcilerin.

Eğer bir O.C filan yapmadıysanız ve kasanızın soğutması çok kötü değilse bu değerler normal değil gibi geldi yani ben Cs gibi işlemci üzerine olan bir oyunda max 57 derece alıyorum boşta 42-45 derece arası. (Ryzen 5 2600)

Macun olayını bende soracaktım, 3600 kullanıyorum stok fan macun kendi sürülü olan macun, pc boşta 45-50 derecede, yük altında ( 2K-APEX-ULTRA ortalama FPS 122,3) 82-84 leri görüyor, stok fan olduğu için sesimi çıkarmadım ama sürekli bu derecelerde çalıştırmak doğru gelmedi bana var mı önerisi olan?

Macun olayını bende soracaktım, 3600 kullanıyorum stok fan macun kendi sürülü olan macun, pc boşta 45-50 derecede, yük altında ( 2K-APEX-ULTRA ortalama FPS 122,3) 82-84 leri görüyor, stok fan olduğu için sesimi çıkarmadım ama sürekli bu derecelerde çalıştırmak doğru gelmedi bana var mı önerisi olan?
Daha etkili bir kule tipi yada bütçen varsa sıvı soğutucu alabilirsin. Dediğim gibi işlemcileriniz için o sıcaklık değerleri anormal değerler değil. Diyorsanız ki işlemcim sürekli soğuk kalsın hiç ısınmasın o zaman sıvı soğutucu almanızı öneririm. Tercih meselesi. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı