R5 3600X sistem için kaç watt PSU gerekli?

NeocruZZ

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Yakın zamanda bir sistem topluyorum. Sistem özelliklerim:

ASUS ROG STRIX B450-F Anakart.
Ryzen 5 3600X İşlemci.
XPG S40G 512 GB SSD.
1TB HDD.
TD500 Mesh Kasa.
2400 MHz 16 GB RAM.

Bu sistem için kaç W ve hangi marka model PSU tercih etmeliyim? Bütçeme göre RTX 2060 SUPER veya 2070 SUPER almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
600W 80+yeterlidir. Ancak 2070 Super alırsanız minimum 650W 80+ ya da daha fazla almanızı tavsiye ederim. Çünkü PSU full yükte ses çıkarabilir ya da zorlanabilir. High Power, Corsair, FSP gibi markalar alabilirsiniz. Özellikle High Power önerebilirim fiyat anlamında.

RAM'in MHz'i az. Sistem için net bir bütçe söyler misiniz? Belki daha iyisini öneririz.

Sorunuza gelirsek 600-650W yeterli olacaktır.
Evet maalesef öyle çünkü ramleri eski sistemden aktaracağım. Fakat ilerde anakartımın desteklediği gibi 3200 MHz bir ram almayı düşünüyorum.

Evet maalesef öyle çünkü RAM'leri eski sistemden aktaracağım. Fakat ileride anakartımın desteklediği gibi 3200 MHz bir RAM almayı düşünüyorum.

Böyle bir şey yapmak yerine ROG STRIX anakartı almayıp TUF B450 PRO veya MSI Tomahawk Max B450 alabilirsin bence RAM dediğin şey zaten o kartlar arasındaki fiyat farkı. Wi-Fi için alıyorsan Wi-Fi kartı ile halledersin bence gerek yok aradaki 500 600 lirayı vermeye.

Böyle bir şey yapmak yerine ROG STRIX anakartı almayıp TUF B450 PRO veya MSI Tomahawk Max B450 alabilirsin bence RAM dediğin şey zaten o kartlar arasındaki fiyat farkı. Wi-Fi için alıyorsan Wi-Fi kartı ile halledersin bence gerek yok aradaki 500 600 lirayı vermeye.
TUF ve ROG STRIX arasında 300 TL fark var zaten. Ramler için şu anda acele etmeyeceğim. 1-1.5 aya alırım onları da. Bu yüzden şu anda ROG STRIX tercih etmeyi düşünüyorum. Tavsiyen için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı