R5 3600X ve RTX 2070 sistem oyun açıldıktan sonra reset atıyor

Muratsb

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımda işlemciyi yeni değiştirdim. 3600X ve RTX 2070 Gaming X mevcut.
Termal macun her şey yeni fakat özellikle GTA 5 gibi yüksek donanımlı oyunları açtığımda bilgisayar kendini yeniden başlatıyor aniden.
Oyun oynamadan saatlerce kullanabiliyorum fakat oyun oynama esnasında kendi kendini kapatıyor.
CPU Maksimum 82 derece full yükte ultra ayarlar, ekran kartı maksimum 59 derece.
Ne yapmalıyım?

Termal macun her şey yeni fakat özellikle GTA 5 gibi yüksek donanımlı oyunları açtığımda bilgisayar kendini yeniden başlatıyor aniden.
Oyun oynamadan saatlerce kullanabiliyorum fakat oyun oynama esnasında kendi kendini kapatıyor.
CPU Maksimum 82 derece full yükte ultra ayarlar, ekran kartı maksimum 59 derece.
Ne yapmalıyım?
İşlemci de biraz fazla sanki. Tüm sistem bileşenlerinizi paylaşır mısınız? Kasa ve güç kaynağı dahil.

Ne yapmalıyım?
PSU Kaç watt?

CPU Maksimum 82 derece Full yükte Ultra ayarlar, ekran kartı maksimum 59 derece.
Ne yapmalıyım?

CPU Yüksek ısıya ulaştığında (80 dereceye) kendini korumaya almak için kapatıyor. CPU soğutucunuz stok soğutucu ise yeterli gelmiyor anlaşılan, BIOS'dan CPU kapanma derecesi kaç derece (shut down temperature )onu kontrol edin maksimum 80 ise CPU soğutucu almanızda fayda var

CPU Yüksek ısıya ulaştığında (80 dereceye) kendini korumaya almak için kapatıyor. CPU soğutucunuz stok soğutucu ise yeterli gelmiyor anlaşılan, BIOS'dan CPU kapanma derecesi kaç derece (shut down temperature )onu kontrol edin maksimum 80 ise CPU soğutucu almanızda fayda var
Hocam hazır soğutucu demişken Reeven Hans nasıl bir soğutucurd sizce?

Hocam hazır soğutucu demişken Reeven Hans nasıl bir soğutucurd sizce?

Merhaba, açıkcası Reeven modelleri hakkında çok bir bilgim yok fakat zamanında işimden dolayı çok araştırma yapmıştım sogutucular hakkında, fiyatlarını kontrol ettim bu fiyatlara Cooler Master 212 Evo alabilirsiniz ben bunu kullanıyorum çok memnunum. Soğutucu alırken ısı borularının çelik değil de bakır olanları ısıyı daha iyi emdiğini bilgi edinmiştim gerçektende bakırlar çabuk ısınır çabuk soğur.

CPU yüksek ısıya ulaştığında (80 dereceye) kendini korumaya almak için kapatıyor. CPU soğutucunuz stok soğutucu ise yeterli gelmiyor anlaşılan, BIOS'dan CPU kapanma derecesi kaç derece (shut down temperature )onu kontrol edin maksimum 80 ise CPU soğutucu almanızda fayda var.

3600X için koruma değeleri 95 derece diye biliyorum ben. Stok ile stres testinde en fazla 81 dereceyi gördüm oyunlarda ise 70 derecenin üstüne çıktığımı hatırlamıyorum. Arkadaşın değerleri stoğa göre normal değil bence.

3600X için koruma değeleri 95 derece diye biliyorum ben. Stok ile stres testinde en fazla 81 dereceyi gördüm oyunlarda ise 70 derecenin üstüne çıktığımı hatırlamıyorum. Arkadaşın değerleri stoğa göre normal değil bence.

Anladım, fakat sistem bileşenleri de etkiliyor ısıyı, anakartın ısısı da yüksek ise işlemciyi de etkileyebiliyor 95 derece olarak belirtilmiş olsa bile Anakart'da ısınıyorsa kuzey köprüsü de işini iyi yapamıyorsa kasa içi ısı yalıtımı da çok iyi değilse 95 dereceyi görmeden 80-85'lerde kapanma yapabilir en iyi cevabı arkadaş kendisi gözlemleyerek verecektir bence :)

İşlemci ısısı 82'nin üstüne zıplıyor muhtemelen. Belirtilen işlemcinin üretici max. temp. değeri 95 derece. Stok soğutucular az aylarında hele ki X serisi yüksek TDP'li işlemcilerde bu tarz sorunlar çıkartabilir. Birde X serisi işlemcilerde B serisi yetersiz mofsetli anakart kullanmanız da bu tarz sorunları getirmekte. Önerim işlemci fanını değiştirin veya işlemciyi downgrade yapın.

İşlemci de biraz fazla sanki. Tüm sistem bileşenlerinizi paylaşır mısınız? Kasa ve güç kaynağı dahil.
PSU 600W Corsair, 3200mhz 16 GB Ram, RTX 2070, 3600X (işlemci termal macun 1 hafta önce sürüldü yeni)
Stok fan ile normal oyunlarda 65-70, ultra ayarlar GTA 5 işlemci maksimum 82 ortalama 75-80 arası. Kendi kendiliğine yeniden başlatılıyor sistemim. Overclock ya da herhangi bir şey yapmalı mıyım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı