R5 3600X vs. 2K 144 Hz monitör

OktayBB

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Gigabyte 1070 Aorus ekran kartım ve i5-6500 de işlemcim var ama monitörüm 60 Hz. Sizce işlemcim ve ekran kartım yeterli mi? Ryzen 3600X işlemciye mi geçeyim yoksa 144 üstü monitör mü alayım 2K çözünürlük?

1080p desen tamam derdim ama 2k düşünüyorsan işlemcini de 3600X ile değişsen iyi olur. Ha sadece oyun oynayacağım diyorsan 3600x'e vereceğin paraya yerinde olsam 3600 alırdım. Çok FPS farkı yok aralarında.

Oynadığın oyunlara bağlı. CS:GO, Valorant gibi rekabetçi oyunlar oynuyorsan 144 Hz tabii ki çok iyi olur. Ancak rekabetçi oyunları oynamıyorsan, 144 Hz pek mantıklı değil çünkü 1070 ile güncel oyunları zaten 2K'de 144 FPS oynayamazsın kaldı ki 1080P 144 Hz bile oynatacağını sanmıyorum. Ki çözünürlük düşürdüğün için oyun bulanık gözükebilir.

144Hz monitör. İşlemci değişikliği büyük fark yaratmayacak.
İşlemci alma çok bir performans değişmez. 75Hzden 144Hz'ye ilk geçişimde midem bulanmıştı o kadar akıcıydı. 2K çözünürlük kullanım rahatlığı açısından şahsen çok daha iyi. Monitör al, paran olduğunda işlemci yenilersin.
20FPS baya az ya..
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

20FPS baya az ya..
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam adam 60 FPS'nin üstünü göremiyor zaten. Monitör yetersiz olduktan sonra yüksek FPS alsa ne olacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı