R5 3600XT ve RX 5600XT sistemde FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10
Test sonucundan sizin de görebileceğiniz üzere sonuç ortada. Dilerseniz ekran kartınızı zorlayacak başka oyunları SSD üzerinde deneyin, böylelikle gönlünüz rahat olur.
HDD üzerine sistem kuruluysa yeni oyunlar da sorunlar yaratabiliyor. Seagate FireCuda SSHD ile bu sorunu yaşamıştım çünkü.
Açıkçası DX12-11 arası geçişlerde sorun yaşamış olmasaydı dediğiniz gibi düşünebilirdim lakin burada anlatıma göre bana daha çok PSU sorunu gibi geldi. Kaldı ki test sonucu da ortada. Ayrıca PSU da merdiven altı bir markanın PSU'su.

SSD alıp PSU değiştirmem lazım o zaman doğru mu anladım?
PSU güven vermeyen bir marka. Bunun üstüne sistemin çektiği güç PSU'nun verdiği gücün sınırında olması yaşadığınız bu durumdan daha kötü sonuçlar doğurabilir. Bunun dışında Windows 10 için SSD olmazsa olmaz diyebilirim.

Bence siz bir de bilgisayarı topladığınız yerin OEM elemanı ile iletişime geçin. Bir de ondan bir şeyleri duymak belki içinizi ferahlatır. Anlatımınız ve test sonucuna göre tamamen PSU'nun, GPU'ya yetersiz kalması. İyi ki de sistem kapanmıyor yükte.
Power Boost BST-ATX650WEU Fury 650W 80+ APFC 12cm Fanlı ATX Power Supply. PSU olarak bunu alacağım tabii siz baya tecrübelisiniz size de danışmak istedim ve bunların boyutları aynı oluyor değil mi? Kasaya sığmama gibi durumu yoktur umarım.
PSU güven vermeyen bir marka. Bunun üstüne sistemin çektiği güç PSU'nun verdiği gücün sınırında olması yaşadığınız bu durumdan daha kötü sonuçlar doğurabilir. Bunun dışında Windows 10 için SSD olmazsa olmaz diyebilirim.
SSD alacaktım şu an durumum olmadıgı için idare ederim dedim ama işte... PSU almam lazım ilk, durum onu gösteriyor.

Test sonucundan sizin de görebileceğiniz üzere sonuç ortada. Dilerseniz ekran kartınızı zorlayacak başka oyunları SSD üzerinde deneyin, böylelikle gönlünüz rahat olur.

Açıkçası DX12-11 arası geçişlerde sorun yaşamış olmasaydı dediğiniz gibi düşünebilirdim lakin burada anlatıma göre bana daha çok PSU sorunu gibi geldi. Kaldı ki test sonucu da ortada. Ayrıca PSU da merdiven altı bir markanın PSU'su.
Ben PSU sorununa ek olarak HDD'nin de sorun yaratacağını söyledim. PSU'nun benim merdiven altı markalara yakıştırdığım tabirle "teneke" olduğuna ben de katılıyorum.
Power Boost BST-ATX650WEU Fury 650W 80+ APFC 12cm Fanlı ATX Power Supply. PSU olarak bunu alacağım tabii siz baya tecrübelisiniz size de danışmak istedim ve bunların boyutları aynı oluyor değil mi? Kasaya sığmama gibi durumu yoktur umarım.

SSD alacaktım şu an durumum olmadıgı için idare ederim dedim ama işte... PSU almam lazım ilk, durum onu gösteriyor.
Bütçe belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

Power Boost, Everest, Frisby tamamen güvenilmez güç kaynaklarına sahip olan D sınıfı bile sayılmayan markalar. Güzelim sisteminizi güzel bir güç kaynağına emanet etmenizi tavsiye ederim. FSP, Cooler Master gibi tanındık markalara yönebilirsiniz.
Power Boost BST-ATX650WEU Fury 650W 80+ APFC 12cm Fanlı ATX Power Supply. PSU olarak bunu alacağım tabii siz baya tecrübelisiniz size de danışmak istedim ve bunların boyutları aynı oluyor değil mi?
Onun yerine bunu alabilirsiniz:

Fiyat farkı da çok yok sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı