Çözüldü R5 5500 işlemci soğutucu ile birlikte söküldü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fronzy

Hectopat
Herkese iyi günler bugün işlemcime macun sürücektim. Vidaları söktüm baktım fan gelmiyor fana asıldım. Fana asılınca fan ve işlemci birlikte yapışık geldi görünce neye uğradığımı şaşırdım. Parmağım ile işlemciyi ittirdim işlemci yerinden fırladı fakat pimler yere çarptı ama herhangi bir yamukluk görmedim. İşlemciyi macunladım fanımı taktım bilgisayarı açtım. Önce anakart üzerinden CPU ışığı yandı sonra bilgisayar bayağı bir geç açıldı fakat bir ekran geldi 1 saniye ya sürdü ya sürmedi okuyamadım. Yazılar yazıyordu. Sonra bilgisayar normal bir şekilde açıldı fakat kapanırken yine uzun süreli kapandı. İşlemciye bir şey olmuş mudur bildiğiniz yapıştırıcı ile yapıştırılmış gibiydi.

İşlemcim Ryzen 5 5500.

Çözüm
AM4 sokette sık olan bir durum. Bilgisayar sorunsuz çalışıyorsa bir şey olmaz.

Önce anakart üzerinden CPU ışığı yandı sonra bilgisayar bayağı bir geç açıldı
İşlemciyi söktüğünüz için bilgisayar yeni bileşen takıldı olarak algılamış olabilir. O yüzden başta sistemi tanımaya çalışıp açılması uzun sürebiliyor.

Vidaları söktüm baktım fan gelmiyor fana asıldım.
Bu durumlarda fana asılmak yerine yavaş yavaş sağa sola oynatırsanız kuruyan ve yapışan termal macun açılacaktır. Yine çıkmıyorsa sistemi çalıştırıp işlemciyi biraz ısıttıktan sonra (1-2 dakikalığına 60-65 derecelere çıksa yeter) kapatıp çekerseniz kuruyan macun yumuşar ve rahat çıkar.
AM4 sokette sık olan bir durum. Bilgisayar sorunsuz çalışıyorsa bir şey olmaz.

Önce anakart üzerinden CPU ışığı yandı sonra bilgisayar bayağı bir geç açıldı
İşlemciyi söktüğünüz için bilgisayar yeni bileşen takıldı olarak algılamış olabilir. O yüzden başta sistemi tanımaya çalışıp açılması uzun sürebiliyor.

Vidaları söktüm baktım fan gelmiyor fana asıldım.
Bu durumlarda fana asılmak yerine yavaş yavaş sağa sola oynatırsanız kuruyan ve yapışan termal macun açılacaktır. Yine çıkmıyorsa sistemi çalıştırıp işlemciyi biraz ısıttıktan sonra (1-2 dakikalığına 60-65 derecelere çıksa yeter) kapatıp çekerseniz kuruyan macun yumuşar ve rahat çıkar.

Çözüm
Bu durumlarda fana asılmak yerine yavaş yavaş sağa sola oynatırsanız yapışan termal macun açılacaktır. Yine açılmıyorsa sistemi çalıştırıp işlemciyi biraz ısıttıktan sonra (1-2 dakikalığına 50-60 derecelere çıksa yeter) kapatıp çekerseniz kuruyan macun yumuşar ve rahat çıkar.

Hocam böyle bir durum aklımın ucundan dahi geçmedi. İlk defa macunlamıyorum. Ama bir önceki macunu ilk defa kullanmıştım Cooler Master markası.

Cooler Master'larda sık rastlanan bir durummuş.

Hocam böyle bir durum aklımın ucundan dahi geçmedi. İlk defa macunlamıyorum. Ama bir önceki macunu ilk defa kullanmıştım Cooler Master markası.

Macun kurumuştur uzun süre kullanmaktan o da yapışkan gibi tutunmasına sebep olmuştur. Benim de çok defa başıma gelen bir durum. Pinler sağlamsa bir şey olmaz :)

Soğutucunun üstünde gelen macunla bile oluyor.

Macun kurumuştur uzun süre kullanmaktan o da yapışkan gibi tutunmasına sebep olmuştur. Benim de çok defa başıma gelen bir durum. Pinler sağlamsa bir şey olmaz :)

Soğutucunun üstünde gelen macunla bile oluyor.

Sağ olun hocam. Bir dahakine dikkat edeceğim. Fakat bu korku bana yetti.

Hocam şimdi fark ettim çok hafif bir gecikme var sanki. Daha önce yoktu böyle bir şey. İşlemciyi yeni bir işlemci olarak algıladığı için olabilir mi?

Son düzenleme:
Hocam şimdi fark ettim çok hafif bir gecikme var sanki. Daha önce yoktu böyle bir şey. İşlemciyi yeni bir işlemci olarak algıladığı için olabilir mi?
BIOS ayarlarınıza bakın değişmiş ya da sıfırlanmış olabilir. Ne gibi bir gecikme tam olarak? Açılırken mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı