R5 5500 vs R5 3600

Ekteki arkadaşın söylediği korkuttu beni açıkçası.
Hahaha. Nerde görülmüş hocam 5600'ün yandığı. Stok fan idare eder hiç bir şey olmaz. Zaten sıcaklığı çok yükselirse sistem kendini kapatır zarar gelmemesi için. 1000 liraya güzel kule tipi soğutucular var bi kaç ay içinde alırsınız.

Undervolt demek. İşlemcinin voltajı düşürülerek sıcaklıkların düşmesi sağlanır. Hafif performans kaybı olur.

Bu bile yeterli 5600 için. Kendim de kullanıyorum kuzenime de aldırdım. 5500 benim onun 5600.

5600'e karar verip alırsan ve sıcaklıklar çok fazla olursa konu açarsın yardım ederiz kule tipiyle alakalı. UV dediğim şey Undervolt. Hafif bir voltaj düşürmesi ile çok fazla performanstan kaybetmeden daha az ısınmasını sağlıyor işlemcinin.

Ekteki arkadaşın söylediği korkuttu beni açıkçası.

Hocam arkadaşın bence başka problemleri vardı da o işlemci stok fan kullanırken yandı bende de aynı işlemci var 3 ay stok fanla kullandım maksimum 60-70 derece oldu sonra 1000 liralık kule tipi bir soğutucu aldım şu an 50 - 55 derece arasında geziyor yani sıvı soğutucu veya çok pahalı kule tipi soğutucular almanıza da gerek yok 1000 liralık ürün bile işinizi görüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı