R5 5600 4.8 GHz ile Cinebench R23 testi dünya rekoru mu?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Voltaj 1.4'e ayarlamış ve yapılmış. @Berqmoon ise 1.275'e ayarlamış. Arada baya fark var.

Voltaj hakkında çok bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum ama bilgisayarın çalışan uygulamalar, windows versiyonu dahil etki ediyor sonuçta. Arada aman aman bir fark olmadığı için biraz daha zorlansa bu rekor kolaylıkla aşılır diye düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Konuyu oluşturan arkadaş da zaten yaptığı overclockun gündelik kullanıma uygun olmadığını belirtmiş. 1.4v zaten yüksek bir voltaj. Ben günlük kullanıma uygun bir ayar çıkarmaya çalıştım ki sanırım elimdeki işlemci golden sample olmalı. Yine konu sahibinden örnek verecek olursam 4.8 GHz hızları ben 1.23V'da sorunsuz çalıştırabiliyorum. RAM timinglerini ayarlayabilseydim günlük kullanım için en iyisi olabileceğini düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek birisi var mıdır?
@KOHNELI

1732478011766.png

Konuyu oluşturan arkadaş da zaten yaptığı overclockun gündelik kullanıma uygun olmadığını belirtmiş. 1.4v zaten yüksek bir voltaj. Ben günlük kullanıma uygun bir ayar çıkarmaya çalıştım ki sanırım elimdeki işlemci golden sample olmalı. Yine konu sahibinden örnek verecek olursam 4.8 GHz hızları ben 1.23V'da sorunsuz çalıştırabiliyorum. RAM timinglerini ayarlayabilseydim günlük kullanım için en iyisi olabileceğini düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek birisi var mıdır?
@KOHNELI

Eki Görüntüle 2359676

Bu işlerden anlayan birisi tanımıyorum maalesef. Yeni bir konu açarsanız belki yardımcı olan birisi çıkar.

Yaptığım testler sonucu aldığım skor 12.493. Kullandığım soğutucu Thermalright Phantom Spirit ve sessiz ayarda olmasına rağmen 70 dereceyi geçirmedi. İşlemci maksimum 105W çekti. Birçok foruma bakındığımda daha fazla skor alabileni henüz görmedim. Düşünceleriniz?
[4.8 GHz - 1.2437v]

Eki Görüntüle 2359107
Hocam selam gece 12:30 gibi müsait olursanız benim r5 5600 e de bı ayar cekermiyiz?

Muhteşem skor!! Elinize sağlık hocam.
Hocam oc için yardımcı olurmusun

Son düzenleme:
Şu an 4.65'te problemsiz çalışıyor ama manuel bir şey yapmadim ısılarda 70 derecelerde cinebenchtede 11300 falan puan aldı 4.8'e falan cikartmaya gerek var mı sence? PUBG de FPS fark ettirir mi?

Elbette artış olur ama her oyunda olacağının garantisini veremem. Örnek olarak rekabetçi oyunlarda Valorant gibi FPS artışı iyi oluyor, çünkü işlemci bazlı bir oyun. Öncelikle şunları sorayım sana, anakart marka, model? 4.65 GHz hıza hangi voltaj değerinde çıktın? İşlemci soğutucun nedir? Kasanın hava sürkilasyonu iyi mi? Bu sorulara cevap verirsen yardımcı olurum.

Elbette artış olur ama her oyunda olacağının garantisini veremem. Örnek olarak rekabetçi oyunlarda Valorant gibi FPS artışı iyi oluyor, çünkü işlemci bazlı bir oyun. Öncelikle şunları sorayım sana, anakart marka, model? 4.65 GHz hıza hangi voltaj değerinde çıktın? İşlemci soğutucun nedir? Kasanın hava sürkilasyonu iyi mi? Bu sorulara cevap verirsen yardımcı olurum.
Sadece Steam pubg oynuyorum anakart Asus rog b550 e / soğutucu noctua u12A çift fan / +200 verdim o şekilde 4650 oldu grupta bı arkadasin overclock postu vardı ona bakarak yaptim valla

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı