R5-5600 72 dereceleri görüyor

deniz1316

Centipat
Daha fazla  
İşlemcimi başlıkta belirttim, sistem geleli 5 gün oldu. Anakart kısa devre yaptığı için değiştirmek zorunda kaldım. Eski anakartta oyun oynarken işlemcim en fazla 71-72 derecelere çıkıyordu (eski anakartım ASUS Prime A520M-R). Yeni anakartım ASUS Prime B450 MK 2 oldu. Ancak anakartı değiştirdikten sonra işlemci sıcaklığı 80 derecelere kadar çıkmaya başladı. Ne yapabilirim, yardımcı olur musunuz? ////düzenleme: Stok fan kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC yeni diyorum ya daha 5 gün oldu.

Ha, anakartı kendiniz değiştirdiğinizi sandım 😅 ama stok fanla bu dereceler normal denebilir. Ben de 5600X'i stok fan ile kullandığımda rahat 82-84 derecelerde geziyordu. Ancak eski anakartınızda 72 derece gördüyseniz ve şimdi 80'i geçiyorsa bir anormallik var denebilir. O zamandan bu yana sıcaklığı etkileyebilecek değişen oda sıcaklığı gibi bir faktör oldu mu? Ayrıca anakart değişimi tam olarak nasıl yapıldı? Servise yolladınız ve orada mı yapıldı?

Son düzenleme:
Ha, anakartı kendiniz değiştirdiğinizi sandım 😅 ama stok fanla bu dereceler normal denebilir. Ben de 5600X'i stok fan ile kullandığımda rahat 82-84 derecelerde geziyordu. Ancak eski anakartınızda 72 derece gördüyseniz ve şimdi 80'i geçiyorsa bir anormallik var denebilir. O zamandan bu yana sıcaklığı etkileyebilecek değişen oda sıcaklığı gibi bir faktör oldu mu? Ayrıca anakart değişimi tam olarak nasıl yapıldı? Servise yolladınız ve orada mı yapıldı?

Başka bir anakart aldım ve onu montajlattırdım tanıdığım bir bilgisayarcıya oda sıcaklığı olarak bir değişiklik yok.

Başka bir anakart aldım ve onu montajlattırdım tanıdığım bir bilgisayarcıya oda sıcaklığı olarak bir değişiklik yok.

Yeni anakarta geçtiği için işlemci ve soğutucuyu sökmüş olması lazım ondan sonra da macun değişimi gerekiyor, bilgisayarcı montajını yaparken işlemcinin macununu yeniledi mi peki?

Yeni anakarta geçtiği için işlemci ve soğutucuyu sökmüş olması lazım ondan sonra da macun değişimi gerekiyor, bilgisayarcı montajını yaparken işlemcinin macununu yeniledi mi peki?

Yok yenilemedi diye biliyorum macun yeni olduğu için.

Yok yenilemedi diye biliyorum macun yeni olduğu için.

O zaman büyük ihtimalle 72'den 80'e çıkmasının sebebi de bu, soğutucu çıkarıldığında ve bekletildiğinde normalde termal macunun yenilenmesi gerekir ve sıcaklığın bu derecede artmasının başka mantıklı bir açıklaması yok gibi duruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı