R5 5600 düşük GHz veriyor

atakan002

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba işlemci degişimi yaptım ( AMD Ryzen 5 2600'dan 5 600'e geçtim). Yapmadan önce de BIOS'umu güncel duruma getirdim fakat yeni aldıgım işlemci AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz-4.5 GHz 6 cekirdek.
Bu işlemciyi taktıktan sonra PC'yi ilk actıgımda TPM hatası verdi onu da YouTube'dan yardımla çözdüm. Çözerken BIOS sıfırlandı dedi PC normal olarak açıldı. Sorun yok fakat hiçbir işlem yapmadıgımda dengeli güç ayarında çalıştıgı hız sabit 2.87 GHz FurMark sistem testi yaptığımdada bu durum degişmiyor. Sabit 2.87 de kalıyor resimde gördügünüz üzere. Yapmam gereken nedir? Yardımcı olur musunuz? Kafam karıştı.

n439ry5.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Furmark değil de Cinebench r23 ile işlemciyi test edin. Multi core testini başlatın. Hem görev yöneticisinden takip edin hem de test bitince aldığı skoru bizimle paylaşın. Düşük mü, normal mi bakalım.

Hocam işlemcinin sadece 3 çekirdeği açık bir BIOS ayarlarnı sıfırlayın

Böyle görünmesi lazım hocam.

Hocam işlemcinin sadece 3 çekirdeği açık bir BIOS ayarlarnı sıfırlayın.

Windows ve r tuşuna basın açılan pencereye msconfig yazın hocam önyüklemeye gelin ve gelişmiş seçenekler deyin işlemci sayısını en yüksek kaça çıkıyorsa çıkarın.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    11,7 KB · Görüntüleme: 48
bios ayarlarını nasıl sıfırlıcam sıfırladıktan sonra biosları f1 f2 f3 f60 f61 f62 f63 f64 (sonsurum f65c) olarak sıfırdanmı kurucam

Furmark değil de Cinebench r23 ile işlemciyi test edin. Multi core testini başlatın. Hem görev yöneticisinden takip edin hem de test bitince aldığı skoru bizimle paylaşın. Düşük mü, normal mi bakalım.
biosu sıfırlayım çekirdek sayıısn ı12 ye getirip test edip paylaşıcam kankam cok tesekkur ederım

Hayır yeniden kurmuyacaksınız BIOS'ta load setup defaults veya load optimized default yazısı olmalı ona basın onaylayın sistem yeniden başlacak.

BIOS ayarlarını nasıl sıfırlıcam sıfırladıktan sonra BIOS'ları F1 F2 F3 F60 F61 F62 F63 F64 (sonsurum F65C) olarak sıfırdan mı kuracağım.

Hocam işlemcinin sadece 3 çekirdeği açık bir BIOS ayarlarnı sıfırlayın

Windows ve r tuşuna basın açılan pencereye msconfig yazın hocam önyüklemeye gelin ve gelişmiş seçenekler deyin işlemci sayısını en yüksek kaça çıkıyorsa çıkarın.
bios ayarlarını nasıl sıfırlıcam sıfırladıktan sonra biosları f1 f2 f3 f60 f61 f62 f63 f64 (sonsurum f65c) olarak sıfırdanmı kurucam

BIOS'u yeniden kurmanıza gerek yok.

BIOS ayarlarını nasıl sıfırlıcam sıfırladıktan sonra BIOS'ları F1 F2 F3 F60 F61 F62 F63 F64 (sonsurum F65C) olarak sıfırdan mı kuracağım.

Ne yaptınız hocam düzeldi mi?

Son düzenleme:

akşam 6 gibi evde olcam hemen denicem kankam paylasıcam guncel veriyi sizle

düzelmedi kanka başta acılısta 4.2 lere geldi gene 2.91e sabitlendi

7900 puan aldım 10dklık islemci testinde 2.87 yi geçmedi nasıl yapcam bunu ben ya :(

7900 puan 2.87 yi geçmedi ghz :(

pc ilk acıldıgında 10-20 saniye islemci 4 gz lere cıkıyo sonra tekrar 2.91 e sabıtlenıyor

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    879,9 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Akşam 6 gibi evde olacağım hemen deneyeceğim kankam paylaşacağım guncel veriyi sizle.

Düzelmedi kanka başta acılısta 4.2'lere geldi gene 2.91e sabitlendi.

7900 puan aldım 10dakikalık islemci testinde 2.87'yi geçmedi nasıl yapacağım bunu ben ya :(

7900 puan 2.87'yi geçmedi GHz :(

PC ilk acıldıgında 10-20 saniye islemci 4 gzlere cıkıyor sonra tekrar 2.91'e sabıtlenıyor.

Hocam tüm çekirdekler açılmış bu iyi olmuş bilgisayarı nihai performansa aldınız mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı