R5 5600 işlemci ısındığı zaman "out of Memory" hatası veriyor

Zeunix

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
Rtx 4060
Anakart
Asus prime 1520MK
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba. Ryzen 5 5600 işlemcim normal çalışırken bile çok ısınıyor. Arkada hiçbir şey açık olmamasına rağmen 70-75 arası sıcaklıkta. Bilgisayarı yaklaşık 1 yıl 2 ay önce aldım. Hiç termal macun yenilemedim, tozları temizlemedim. Vakti geldi sanırım. Ayrıca After Effects gibi uygulamalarda render alırken bir anda uygulama kendini kapatıyor "out of Memory" hatası veriyor. Sadece After Effects üzerinde değil, yeni çıkan Mafia old country oyununda da rastladım buna. GTA 5 gibi oyunlar siyah ekran yiyip kapanıyor. Kısaca bilgisayarı zorlayan oyunlara giremiyorum. Sizce şu anlık tek çözüm termal macun mu? Yenilemeyi bilmediğim için çok girişmek istemiyorum ama zorundayım galiba. Bilgisayarcılara güven olmuyor zaten. Söylemeyi unutmuşum 600W PSU var, yeterli yani.

Boşta 70-75 derece çok yüksek sıcaklıklar, muhtemelen stok soğutucu ile kullanıyorsunuz. 1 yıl 2 ay da o sıcaklıklarda termal macun iyice işlevini kaybetmiştir. Hatanın sebebi bu mudur bilemiyorum ama bu şekilde kullanmanın çok performans kaybına yol açacağı kesindir. Bütçenize göre neredeyse tüm kule tipi soğutucular işinizi görecektir. Termal macun yenilemek kısa vadede işinize yarasa da yine benzer duruma geleceksiniz.

Soğutucu sistemimde yok hocam. Şu anlık alamam açıkçası. Bu zamana kadar böyle bir problem olmuyordu. Son günlerde ısınmaya başladı. Soğutucudan kastınız işlemcinin önündeki fan ise evet, fan var. Termal macun yenileyeceğim. Önerdiğiniz marka var mı? Bunu almayı düşünüyorum.

Soğutucu sistemimde yok hocam. Şu anlık alamam açıkçası. Bu zamana kadar böyle bir problem olmuyordu. Son günlerde ısınmaya başladı. Soğutucudan kastınız işlemcinin önündeki fan ise evet, fan var. Termal macun yenileyeceğim. Önerdiğiniz marka var mı? Bunu almayı düşünüyorum.
PowerBoost genelde fason ürünlerin üzerine etiket basan bir firma. Önermem kesinlikle.

Arctic MX4-MX6 gibi macunlar kullanabilirsiniz.
Thermalright TF4-TF7 olabilir.

Bütçe çıkarsa kesinlikle TF8

Not: bilindik satıcıları tercih edin. çakmaları çok.

Termal macun sürdüm. Ona rağmen hala 90larda takılıyor işlemci. Tozların kabasını aldım, soğutucu ile ilgili problem yok. Sorun ne, çözemedim cidden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı