R5 5600 işlemci yükte 95 dereceyi görüyor

arda karabalta

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
16
Anakart
A320m
Selamunaleyküm. Benim islemcim AMD R5 5600, anakart A320M, ekran karti RX 570. stok fan da 95 dereceyi gordu. Performansi o yuzden mi dusuktu? Valorant'ta 200 100 gidip geliyordu ve kule tipi fan aldim ise yarar mi? Bir yandan islemci bozuk mu diye dusunuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamunaleyküm. Benim islemcim AMD R5 5600, anakart A320M, ekran karti RX 570. stok fan da 95 dereceyi gordu. Performansi o yuzden mi dusuktu? Valorant'ta 200 100 gidip geliyordu ve kule tipi fan aldim ise yarar mi? Bir yandan islemci bozuk mu diye dusunuyorum.

Termal macun ve kaliteli fan alman lazım.
İşlemcinin bozukluğu ile alakası yok işlemciler en zor bozulan parçadır.

@arda karabalta stok fan ile normal bende de öyleydi şimdi 60'ı geçmiyor bile. Performans düşüşü konusunu sıcaklık açıklayabilir. Isındıkça frekanslar düşer. Yeni soğutucu almak bence en iyi ve en ideal çözüm.

Aynı işlemciye sahibim, istersen dünyanın en iyi termal macununu sür her türlü 95 olur. Kule tipi soğutucu şart, onun dışında bios ayarlarından AMD CBS ayarından core performans boost kapat 20 25 derece düşüyor, ben öyle kullanıyorum, fps farkı gözle görülmeyecek kadar.

Aynı işlemciye sahibim, istersen dünyanın en iyi termal macununu sür her türlü 95 olur. Kule tipi soğutucu şart, onun dışında bios ayarlarından AMD CBS ayarından core performans boost kapat 20 25 derece düşüyor, ben öyle kullanıyorum, fps farkı gözle görülmeyecek kadar.
(stokla core performans kapat)

Aynı işlemciye sahibim, istersen dünyanın en iyi termal macununu sür her türlü 95 olur. Kule tipi soğutucu şart, onun dışında BIOS ayarlarından AMD cbs ayarından Core performans Boost kapat 20 25 derece düşüyor, ben öyle kullanıyorum, FPS farkı gözle görülmeyecek kadar.

(Stokla Core performans kapat)

Sıvı metal 😈

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı