R5 5600 kule tipi soğutucu ile 83 derecelere çıkması normal mi?

Hocam en yüksek dereceleri rdr2 gta5 tarzı oyunlarda görüyor, evet montajı doğru yapıldı herşeyin bir sıkıntı yok.

Kasa: Dark X-FORCE DKCHXFORCE RGB Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Soğutucu: Dark Freezer X125 2x12cm FRGB LED Fanlı, Intel / AMD Uyumlu, 4Pin PWM Bağlantılı Kule Tipi İşlemci Soğutucu (DKCCX125) - İşlemci Soğutucu - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik

Burada yazmış @ProximusTwo

Hocam dediğiniz çok anormal. İşlemciniz arızalıdır. Ben de 5600X vardı kule fan sorunsuz. Şimdi 5800x3D var, sıvı soğutma ile sorunsuz.

Hocam 2 yıldır işlemciyi kullanıyorum sence arıza olduğunu anlamayacak mıyım? Lütfen cevaplarınızı ona göre yapın işlemcide arıza olduğunu anlasam zaten zamanında değişime giderdim veya yenilerdim. Performans eksikliği gibi bir durum yok ısı problemi var belli ki bana gelen 3600 rezil bir mimariyle gelmiş. Bir arkadaşım da 5600 kullanıyor stok soğutucuyla CPB kapalı kullanmak zorunda. Aynı şekilde onun da ısıları oyunlarda 90 dereceleri görüyor. Bunu kimse konuşmuyor ama ben muadili Intel işlemcilerde böyle problemler görmedim.

Hocam 2 yıldır işlemciyi kullanıyorum sence arıza olduğunu anlamayacak mıyım? Lütfen cevaplarınızı ona göre yapın işlemcide arıza olduğunu anlasam zaten zamanında değişime giderdim veya yenilerdim. Performans eksikliği gibi bir durum yok ısı problemi var belli ki bana gelen 3600 rezil bir mimariyle gelmiş. Bir arkadaşım da 5600 kullanıyor stok soğutucuyla CPB kapalı kullanmak zorunda. Aynı şekilde onun da ısıları oyunlarda 90 dereceleri görüyor. Bunu kimse konuşmuyor ama ben muadili Intel işlemcilerde böyle problemler görmedim.
Bence emin olduğun konu da ciddi bir yanlışıklık var. En kötü problemin kasan da.

Kasa çöp. Düzgün bir kasaya geçiş yapın.
Beyler şu Intel AMD konusuna da bir açıklık getirelim;
Intel, bariz bir şekilde daha fazla ısınıyor. Render, yayın ve OC ile işi olmayan Ryzen kullanıcısına sıvı soğutma bile gerekmiyor ama 13 ve 14. nesil bazı i7 ve i9'ları 360mm'yle bile soğutmak çok zor.

Sensin dostum. Bütün Ryzen işlemcileri çok ısınıyor arızalı diye geri gönderelim.
Kanka çözüm mü arıyorsun? Kendi bildiğini okumaya devam mı ediceksin? İntel ve ryzenin güncel işlemcilerin mimarisinden kaynaklı zaten çok ısınıyor. 5600,5600X ve 5800X3D kullandım teste tabi tuttum. Hiçbiri 60'ı geçmedi. Çünkü kaliteli kule fan ve sonrasında kaliteli 240 mm sıvı soğutucuya geçtim. Kasamın ilk ön fanı 42 mm x2 adet fana bağlı en basiti ve gayet geniş. Bunun haricinde 5600X ben de oyun performansı kötüydü ve pc kapanıyordu oynarken,garanti yeniden değiştirdi ve sorunu kabul etti. Sıfırını gönderdiler. Fan,kasa veyahut kasanda ki hava çıkış problemin var. Başka türlü boşuna konuşuruz.

Kanka çözüm mü arıyorsun? Kendi bildiğini okumaya devam mı edeceksin? Intel ve Ryzen'in güncel işlemcilerin mimarisinden kaynaklı zaten çok ısınıyor. 5600, 5600X ve 5800x3D kullandım teste tabii tuttum. Hiçbiri 60'ı geçmedi. Çünkü kaliteli kule fan ve sonrasında kaliteli 240 mm sıvı soğutucuya geçtim. Kasamın ilk ön fanı 42 mm X2 adet fana bağlı en basiti ve gayet geniş. Bunun haricinde 5600X ben de oyun performansı kötüydü ve PC kapanıyordu oynarken, garanti yeniden değiştirdi ve sorunu kabul etti. Sıfırını gönderdiler. Fan, kasa veyahut kasanda ki hava çıkış problemin var. Başka türlü boşuna konuşuruz.

Kanka konu benim değil ya. Diyorum ya öncesinde konu açmıştım hala böyle kullanmaya devam ediyorum diye. Bence iyi oku yazdıklarımı <3

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı