Doğrudur ancak performansa da katkısı olur, tercihe bağlı dediğim gibi.
Ben o ayarı 1x de yapsam 10x de yapsam bir fark olmuyor. @deadfellow hocamdan öyle görmüştüm ve yapınca da dediği gibi sonuç aldım.Doğrudur ancak performansa da katkısı olur, tercihe bağlı dediğim gibi.
Ben o ayarı 1x de yapsam 10x de yapsam bir fark olmuyor. @deadfellow hocamdan öyle görmüştüm ve yapınca da dediği gibi sonuç aldım.
PBO ile o işlemciyi all core 4650 çalıştıramazsın zaten.Tamamdır hocam geri dönüş yapacağım deneyince.
@Emir M. Hocam Boost Override Scalar değerini "auto" da bıraktım ve negatif değerini 20 yaptım sonuçlar böyle. Diğer denememde o değeri 25 yapmayı planlıyorum nasıl olur sizce ya da "per core" şeklinde mi yapayım?
Bu testlerde de sürekli 4650 MHz'de çalışmadı neden bilmiyorum.
@celilemrednsmnt Siz de bakar mısınız?
+ olarak hafif yüklerde 1.6 verse bile işlemciye zarar gelmez çünkü fazla akım geçmeyecek işlemciden.@Emir M. PBO Scalar 1x yapsın bence. 10x yaptığında aşırı voltaj veriyor, 1.47V'ları görebiliyor.
FIT scalar sadece boost süresini uzatıyor.
PBO ile o işlemciyi all core 4650 çalıştıramazsın zaten.
Sıcaklığın tam yükte 50-60 derece olmadıgı sürece PBO boostlamaz işlemciyi.
+ olarak hafif yüklerde 1.6 verse bile işlemciye zarar gelmez çünkü fazla akım geçmeyecek işlemciden.
Zaten ağır bir yük açtığında PBO otomatik olarak voltajı 1.2-1.25 seviyelerine çekecektir.
Peki hocam ne önerirsiniz tam olarak? Yaptığım şekilde kalsın mı yoksa değişiklik yapayım mı?FIT scalar sadece boost süresini uzatıyor.
PBO ile o işlemciyi all core 4650 çalıştıramazsın zaten.
Sıcaklığın tam yükte 50-60 derece olmadıgı sürece PBO boostlamaz işlemciyi.
+ olarak hafif yüklerde 1.6 verse bile işlemciye zarar gelmez çünkü fazla akım geçmeyecek işlemciden.
Zaten ağır bir yük açtığında PBO otomatik olarak voltajı 1.2-1.25 seviyelerine çekecektir.
PBO direkt sıcaklıkla alakalı. Eğer sıcaklığın yüksek ise çoklu çekirdek performansında artış bekleme. Ama tekli çekirdeğin ve hafif yüklerde her zaman statik OC'e göre daha iyi olur.Peki hocam ne önerirsiniz tam olarak? Yaptığım şekilde kalsın mı yoksa değişiklik yapayım mı?
Fotoğraflara baktıysanız zaten 76 dereceyi geçmedi, bunu mesela 80 dereceye çıkartıp boost süresini nasıl uzatabiliriz? Yaptığım ayarlar bunlardı.PBO direkt sıcaklıkla alakalı. Eğer sıcaklığın yüksek ise çoklu çekirdek performansında artış bekleme. Ama tekli çekirdeğin ve hafif yüklerde her zaman statik OC'e göre daha iyi olur.
76 PBO için yüksek bir sıcaklık belirttiğim gibi. Yüksekten kastım all core boostu yükselmez.Fotoğraflara baktıysanız zaten 76 dereceyi geçmedi, bunu mesela 80 dereceye çıkartıp boost süresini nasıl uzatabiliriz? Yaptığım ayarlar bunlardı.
.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.