Çözüldü R5 5600 sistem sürekli restart ve açılmama problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EmirhanCMSTT

Kilopat
Öncelikle sorunumdan bahsedeyim:
Bilgisayarım da R5 1600 takılıydı birkaç gün sonra R5 5600'e geçtim. İlk birkaç gün sorunsuz çalışıyordu fakat dünden itibaren bilgisayar kendini kapatmaya veya restart atmaya başladı. Bazen kapandığında Power tuşuna bastığımda fanlar dönüyordu ama klavye ve mouse ışık gelmiyor monitör açılmıyordu. Birkaç arkadaşıma sorduğum zaman PSU'nun yetmediğini değiştirmem gerektiğini söylediler ama emin olduktan sonra değiştirmek istiyorum boşuna masraf yapmak değil. Sorunun kaynağı hakkında bir fikri olan var ise yardımcı olabilir misiniz? Sistem özelliklerim şöyle.
R5 5600.
ASUS GTX 1650.
8x2 3200MHz RAM.
B450M S2H anakart.
1 adet 240 GB SSD.
1 adet 1TB HDD.
Güç kaynağının yetmemesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Güç kaynağım 500W, dediğiniz çözümü yaptım birkaç saat önce ama bilgisayar tekrardan açılmadı. Ondan sonra BIOS pilini tak çıkar yaptım PSU kablosunu tak çıkar yaptım en sonunda bilgisayar açıldı fakat güç kaynağı sorunludur tekrardan aniden kapanırsa diğer parçalara zarar gelir diye kapattım. Sorunun tam kaynağını bulursam ona göre alışveriş yapacağım.

Telefondan cevap veriyorum kusura bakmayın biraz gecikmeli oluyor.

RAM'ları tek tek ayrı ayrı slotlara takıp çalıştırmayı deneyin bence çözülecektir. Güç kaynağı tam markası nedir?
Bilgisayarım da R5 1600 takılıydı birkaç gün sonra R5 5600'e geçtim. İlk birkaç gün sorunsuz çalışıyordu fakat dünden itibaren bilgisayar kendini kapatmaya veya restart atmaya başladı. Bazen kapandığında Power tuşuna bastığımda fanlar dönüyordu ama klavye ve mouse ışık gelmiyor monitör açılmıyordu. Birkaç arkadaşıma sorduğum zaman PSU'nun yetmediğini değiştirmem gerektiğini söylediler ama emin olduktan sonra değiştirmek istiyorum boşuna masraf yapmak değil. Sorunun kaynağı hakkında bir fikri olan var ise yardımcı olabilir misiniz? Sistem özelliklerim şöyle.
R5 5600.
ASUS GTX 1650.
8x2 3200MHz RAM.
B450M S2H anakart.
1 adet 240 GB SSD.
1 adet 1TB HDD.

Güç kaynağının watt değerine göre değişir fakat burada anakart bios sürümü ile de alakalı olabilir. 5000 serisine destek veriyor muydu anakartınız?

R5 5600.
ASUS GTX 1650.
8x2 3200MHz RAM.
B450M S2H anakart.
1 adet 240 GB SSD.
1 adet 1TB HDD.

Güç kaynağı kaç W olduğunu yazmamışsınız ve aynı sorunu bende yaşadım RAM'ları çıkartıp silgi ile UC kısımları silip tekrar taktığımda sorun düzelmişti.

Güç kaynağının watt değerine göre değişir fakat burada anakart BIOS sürümü ile de alakalı olabilir. 5000 serisine destek veriyor muydu anakartınız?

Anakartı destekliyor.

Evet f61 güncellemesinden sonra destek vermeye başlamıştı, ben şu an F64 sürümünü kullanıyorum fakat bir kaç gün önce W11fen W10 a güncelleme yaptım onunla ilgili olabilir mi ? Sorunlar da o zaman başladı

Güç kaynağı kaç W olduğunu yazmamışsınız ve aynı sorunu bende yaşadım RAM'ları çıkartıp silgi ile UC kısımları silip tekrar taktığımda sorun düzelmişti.

Anakartı destekliyor.

Güç kaynağım 500W, dediğiniz çözümü yaptım birkaç saat önce ama bilgisayar tekrardan açılmadı. Ondan sonra BIOS pilini tak çıkar yaptım PSU kablosunu tak çıkar yaptım en sonunda bilgisayar açıldı fakat güç kaynağı sorunludur tekrardan aniden kapanırsa diğer parçalara zarar gelir diye kapattım. Sorunun tam kaynağını bulursam ona göre alışveriş yapacağım.

Bana da cevap verseniz yardımcı olacağım da.

Son düzenleyen: Moderatör:

Güç kaynağınız yeterli. 1660 ile Ryzen 5 5600x kullanan bir arkadaşım var herhangi bir sorun yaşamıyor. PSU kaliteli bir şey ise zaten kendisini korumaya alıyor çoğu durumda.

RAM'ları tek tek ayrı ayrı slotlara takıp çalıştırmayı deneyin bence çözülecektir. Güç kaynağı tam markası nedir?

Çözüm
Güç kaynağınız yeterli. 1660 ile Ryzen 5 5600x kullanan bir arkadaşım var herhangi bir sorun yaşamıyor. PSU kaliteli bir şey ise zaten kendisini korumaya alıyor çoğu durumda.
PSU kaliteli mi bilmiyorum bir arkadaşım markası kötü demişti. Rampage RMP-500-80P 500W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe modeli şu.

Tamamdır deneyeyim, güç kaynağımın linkini bıraktım

PSU modeli nedir?

Hocam üste linkini attım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı