R5 5600 yanına B580 alınır mı?

Alınır.Intel dahada güncelleme getirecek ve 4060 Ti'a denk bir kart olacak.Darboğaz mini minnacık olur.Yani alınabilir ve nerdeyse hiç darboğaz yapmaz.Ayrica çok az darboğaz yapar dediğime takılma yüzde 7 falan olur en fazla.Zaten darboğaz sisteme zarar vermiyor yani bazı insanlar darboğaz zararlı falan diyor yalan.

Arkadaşlar genel soru: şu an aciliyeti yok 50 serisini bekleyebilirim NVIDIA tarafında ama lansman tarihleri ne zaman bilmiyorum.
Alınır ama düz 4060 modelini tavsiye ederim PSU modeli nedir 5000 serisi veya 2. elden 3070 bakilabilir.
PSU modelini hatırlamıyorum biraz eski ama Corsair 750W 80+ Bronze ya da Gold. Açıkçası RX 480 kullanıcısı olarak AMD ekran kartlarına driver açısından ön yargım var Intel'den de bu yüzden çekiyorum aynı sebepten ötürü. Yoksa bana DLSS tarzı teknolojiler mi kas gücü mü deseniz kas gücü derim driver sorun çıkartmadığı sürece.
B580 bazı oyunlarda sürücü sıkıntıları yaşanan bir kart bence biraz olgunlaşması lazım hem de çok kas gücüne ihtiyacınız yok gibi VRAM'in fazla olması da rekabetçi oyunlarda pek bir şeyi değiştirmez 4060 bana kalırsa daha mantıklı.
Kas gücü fazla olmadığı için ileriye dönük olmamasından şüpheleniyorum.
Güzel gider. TR fiyatı bilindiği üzere 2k civarı yüksek fakat 4060 rx7600 gibi kartlarla kıyaslayınca alınası bir kart olduğunu testlerden öğrenirsin.
Evet TR'den alırsam da şu an almayacağım düşmesini beklerim zaten bir aciliyeti yok. Yurt dışına git gel yapan tanıdıklar çok oluyor babamın işinden ötürü o yüzden oradan getirtmeyi de düşünüyorum.
Kimse takılmamış ama o anakarta o işlemciyi nasıl taktın hocam?
Pardon benim hatam yanlış yazmışım aklımda H510 kalmış niyeyse. Asus Prime A520.

O parayı veripte sorunun çözümünü sağda solda aramak yada guncelleme gelmesini beklemek mantıklı değil. Ve en büyük SORUN GERİYE DÖNÜK bi kart değil. Kendinizi tester olarak kullandırtmayın. Bizim teknolojik kanallarindaki YouTuberlerin gazına gelmeyin. Dün biri videosunda testi asus rog x870e-e gaming ile yapıyor. 30 bin liralık kartı alabilen adam B580 bin yüzüne bakmaz bakarmi? Madem fiyat performans kartı ona göre milletin alabileceği parçalarla test edinki millet fikir sahibi olsun. Kısacasi B580 15-16 bin hadi son 18bin tl bandinda hazır sistemle gelirse alınır. Ama 12bin TL verilip alinmaz.

Ben rtx4060ti 16gb kartı ryzen 5 3600x ile kullanıyorum. Darboğaz varsa da umrumda değil. Önceden gtx1660 vardı ona göre epey sıçrama var zaten.

O parayı veripte sorunun çözümünü sağda solda aramak yada guncelleme gelmesini beklemek mantıklı değil. Ve en büyük SORUN GERİYE DÖNÜK bi kart değil. Kendinizi tester olarak kullandırtmayın. Bizim teknolojik kanallarindaki YouTuberlerin gazına gelmeyin. Dün biri videosunda testi asus rog x870e-e gaming ile yapıyor. 30 bin liralık kartı alabilen adam B580 bin yüzüne bakmaz bakarmi? Madem fiyat performans kartı ona göre milletin alabileceği parçalarla test edinki millet fikir sahibi olsun. Kısacasi B580 15-16 bin hadi son 18bin tl bandinda hazır sistemle gelirse alınır. Ama 12bin TL verilip alinmaz.
Biraz daha bilgilendikten sonra yorum yapmanızı öneririm. Anakartın zaten ekran kartı performansına doğrudan bir etkisi yok hadi diyelim oldu zaten karşılaştırmalı videolarda tamamen aynı sistem kullanılıyor ne fark eder? Önemli olan kıyaslama. Ayrıca genel olarak ekran kartı ''karşılaştırma'' testlerinde neden çok güçlü bileşenler kullanılıyor araştırıp öğrenebilirsiniz.

Madem bu kadar bilgiliydinde neden konu açma gereği duydun. Arc 770 16 GB kullandim burada açmış olduğum konuda var. Memnun eden bı kart değildi sıcak çalışan çok enerji kullanan ve cw olan bı kartti. Burada fikir sorup böyle agresif cevap vermende garip. Benim araştırma gerek yok ben fikrimi söyledim. Zaten güçlü bileşenlere sahibim 1 değil 2 tane üst seviye sistemim var. Sizin gibi alicagim şey için konu açmam ben bilgim yettiği icin...

Ben olsam RTX 4060 alırdım. B580 ileride daha da güçlenecek bir kart olsa bile eski oyunlarda sıkıntı çıkarabiliyor. Sadece rekabetçi oyun için bence değmez. RTX 3070 Ti kullanıyorum ama RX 5700XT'yi özlüyorum.
5700XT efsaneydi ya bende de vardı Sapphire Nitro+ 5700XT köpek gibi kart idi. Şuan 3070Ti Suprim X kullanıyorum ama ben de 5700XT kartı özlüyorum.

Madem bu kadar bilgiliydinde neden konu açma gereği duydun. Arc 770 16 GB kullandim burada açmış olduğum konuda var. Memnun eden bı kart değildi sıcak çalışan çok enerji kullanan ve cw olan bı kartti. Burada fikir sorup böyle agresif cevap vermende garip. Benim araştırma gerek yok ben fikrimi söyledim. Zaten güçlü bileşenlere sahibim 1 değil 2 tane üst seviye sistemim var. Sizin gibi alicagim şey için konu açmam ben bilgim yettiği icin...
Ortada agresif bir dil falan yok ben olanı söyledim yarası olan gocunur. ''Bilginiz'' dediklerimi anlayamayacak kadar kısıtlıysa altı boş laflar etmemenizi tavsiye ederim. Bu kadar bilgiliysen açmasaydın demişsiniz ekran kartları testlerinin mantığını biliyorum diye B580 alınır mı diye konu açmayayım o zaman :D Bilmediğiniz konuda fikir belirtirken sorun yok da bunu ben belirtirken mi sorun mu var? Testlerin amacını bile anlayamayacak ''bilgi birikiminizle'' konu açmazken başarılar.

Ben hiç asus prime a520 anakartı 4090 ile test ettiklerini görmedim. Ama ucuz bı ekran kartinida en tepe anakartla test etmeleri garip. fiyat performans kelimesini idrak etmediğin için normal. Sen giriş seviyesinde takılı kaldığın için giriş seviyesi 2 sene önce çıkmış kartı daha geçemeyen kart için konu aç. Bilgilen . Kimse bu kartı x870 anakartla kullanmicak. Biraz matematik calis 30 bin liran varsa git 4070 süper al kalite ile tanış. Kimse 30 bin liralık anakarta 12 bin liralık giriş seviyesi sorunlu ve eksik ekran kartı takmaz. Adı üstünde fiyat performans kartı. 4070 ile kapissa tamam ama 2 sene önce çıkmış giriş seviyesi karta daha kafa tutamiyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı