R5 5600 yanına B580 alınır mı?

Dostum seninle anlaşamadığımız konu fp bı kartı neden üst düzey sistemle deniyor. Sen işi mal varlığına döktün. Bak ben kendi adıma konuşuyorum ve fikrimi söyledim. Sen bana bilgilen vs yazmaya başladın. Birşey dengiyle kisyaslanir. Birbirine denk olmayan şeyler kıyas edilmez. Bu kartı ne ile kıyas ediyorlar 4060 ve 4060ti ile ama bu kart 2sinin arasında kalan biraz sorunlu bı kart. Yani kısacası demek istediğim bu karta 12bin TL verilip alinmaz. Ama hazır sistemle yeni alicaklar olabilir. FP ürünü bu kart. Testleri neden üst seviye sistemle yapıyorlar dedim başladın bilgi birikime. Neyse kusura bakma açtığın konuya fikrimi söyledim ama sen bel altı vurmaya kalktın.

Hocam selamlar RX 5700XT'nin neyini özlüyorsunuz acaba 😂 kendim kullanıyorum ve bazen insanı deli ediyor.

Ekran kartı ile çok fazla oynama yapabiliyorum veam timinglerine kadar her şeyini degistirebiliyorsun. Kendim BIOS yazabiliyorum ve flaslayabiliyorum. İnanılmaz verim alıyorum belki bir delilik yapıp RX 5700XT tekrardan alabilirim :)

@Cicikuşs Evet çok fena bir kart değeri zamanında değerinin bilinmedigini düşünüyorum. Hala inanılmaz performans olan kart.

Ekran kartı ile çok fazla oynama yapabiliyorum veam timinglerine kadar her şeyini degistirebiliyorsun. Kendim BIOS yazabiliyorum ve flaslayabiliyorum. İnanılmaz verim alıyorum belki bir delilik yapıp RX 5700XT tekrardan alabilirim :)

@Cicikuşs Evet çok fena bir kart değeri zamanında değerinin bilinmedigini düşünüyorum. Hala inanılmaz performans olan kart.

Dediğiniz gibi BIOS yazılabilecek en kolay kart idi benim gözümde de ne istersen onu yapabilen kart idi PCB tasarımı da müthiş idi Sapphire Nitro'ların.

Bende halihazırda R5 5600 var uzun süredir kullanıyorum. Ekran kartımı yenilememiştim RX 480 8 GB duruyor. Arc B580'in performansı hoşuma gitti almak mantıklı mı acaba? 1080p oynuyorum oyunları ama %90 competitive oyunlar oynuyorum o yüzden düşük ayarlarda oynuyorum 1440x1080 Low ayarlarda oynadığım bile oluyor. Ayrıca denk gelirse bir ihtimal yurt dışından alabilirim o yüzden hem güncel TR fiyatına göre hem de 250 dolara aldığıma göre yorum yapabilirseniz sevinirim.
Anakart: H510M.
RAM: 2x8 3000 MHz CL16.
Ben Ryzen 5 3600x cpu kullanıyorum. Bunun minimum istediği ram 3200mhz idi. Sen 3000mhz takmışsın. Az buçuk bir darboğaz var ramlerde.

Bende halihazırda R5 5600 var uzun süredir kullanıyorum. Ekran kartımı yenilememiştim RX 480 8 GB duruyor. Arc B580'in performansı hoşuma gitti almak mantıklı mı acaba? 1080p oynuyorum oyunları ama %90 competitive oyunlar oynuyorum o yüzden düşük ayarlarda oynuyorum 1440x1080 Low ayarlarda oynadığım bile oluyor. Ayrıca denk gelirse bir ihtimal yurt dışından alabilirim o yüzden hem güncel TR fiyatına göre hem de 250 dolara aldığıma göre yorum yapabilirseniz sevinirim.
Hangi oyunlar?

B580 fazlasıyla yeter sana. Ama 2k 'ya geç bence daha fazla FPS alırsın. Bu kart 2k için üretilmiş bir kart. 1080p çözünürlükte yüzde 50-60'ını kullanabilirsin kartın.

Hocam o anakartla Ryzen 5 5600'ü nasıl kombinlediniz bir hata olmasın?

Dostum seninle anlaşamadığımız konu fp bı kartı neden üst düzey sistemle deniyor. Sen işi mal varlığına döktün. Bak ben kendi adıma konuşuyorum ve fikrimi söyledim. Sen bana bilgilen vs yazmaya başladın. Birşey dengiyle kisyaslanir. Birbirine denk olmayan şeyler kıyas edilmez. Bu kartı ne ile kıyas ediyorlar 4060 ve 4060ti ile ama bu kart 2sinin arasında kalan biraz sorunlu bı kart. Yani kısacası demek istediğim bu karta 12bin TL verilip alinmaz. Ama hazır sistemle yeni alicaklar olabilir. FP ürünü bu kart. Testleri neden üst seviye sistemle yapıyorlar dedim başladın bilgi birikime. Neyse kusura bakma açtığın konuya fikrimi söyledim ama sen bel altı vurmaya kalktın.
Haklısın dostum özür dilerim. Sadece anlatmak istediğim o testlerin tek başına anlam ifade etmesi için yapılmadığı kartları karşılaştırmak için yapıldığı. Yani misal B580 RDR 2'de 100 FPS alıyorsa bu değer tek başına bir şey ifade etmiyor önemli olan rakipleri kaç alırken B580 100 alıyor. Diğer bileşenlerin yüksek seçilmesinin sebebi de tek değişkenin ekran kartı olması istenmesi, mesela karşılaştırma yaparken sistemde en ufak bir darboğaz olsa doğru sonuçlar alınmaz. Gerçek performansı aşağı yukarı anlamak için referans olarak alabilirsin (tamamen örnek veriyorum) bu testlerde B580 RDR2'de 110 FPS alsın 4060 100 alsın, daha sonra normal tüm bileşenlerin 4060 seviyesinde olduğu bir sistemde RDR2'de 4060 80 FPS alıyorsa B580 de 85 alır gibisinden. Bir anlık sinirle yakışmayan mesajlar attım kalbini kırdıysam kusura bakma.
CS2, LoL, Valorant, Apex vs. oynuyorum, nadiren hikayeli oyunlar oynuyorum tek başıma oyun oynarken sıkılıyorum genelde.
B580 fazlasıyla yeter sana. Ama 2k 'ya geç bence daha fazla FPS alırsın. Bu kart 2k için üretilmiş bir kart. 1080p çözünürlükte yüzde 50-60'ını kullanabilirsin kartın.
Görüntüyü önemsemediğim için 2K'ya geçmeyi düşünmüyorum dediğim gibi bazı oyunları bırakın 1080p'yi 4:3 olması için 1440x1080 çözünürlükte oynuyorum kullanmayacağım çözünürlük için monitör almak istemem açıkçası, şu an monitör alacak olsam 1080p 240-280 hz veya üstü monitör tercih ederim diye düşünüyorum 2K 144 vs. almaktansa.
Hocam o anakartla Ryzen 5 5600'ü nasıl kombinlediniz bir hata olmasın?
Evet 2. mesajımda belirttim yanlış yazmışım A520 olacak, niyeyse sonradan düzenleyemedim mesajı.
alma!!!!!!!!aldırma!!!!!!!!!!!!!!!
Böyle düşünmenizin sebebini söyleseniz daha açıklayıcı olmaz mı🙃

Technopat Haberler

Geri
Yukarı