R5 5600X RX 6600 XT sistem 25.946 TL'ye alınır mı?

Bütçe
20-25 bin tl arası.

Fiyat: 25.734.

Her parcasi senin sistemindekilerden daha iyi. Sadece sivi sogutucu biraz daha kotu. Ama PF240'ta cok iyidir.

Anakart cok daha iyi. Indirimde su an, Gaming Edge Wi-Fi anakartti ile denk diyebiliriz.
SSD cok daha iyi. Bu fiyata daha iyi SSD yok.
PSU denk diyebiliriz ama bu 750W.
Kasa daha iyi.
Ekran karti daha iyi. Galax markasi gayet iyi bu arada.
RAM'ler cok daha iyi. Ciplerin OC performansi oldukca iyi.

Çok teşekkür ederim emeğine sağlık ama olay bilgisayarı ne kadar topladığımız değil markalar biraz. Örneğin phantext marka bir PSU'nun yarın arıza verip sıkıntı çıkarma olasılığı MSI'ya da ASUS'a göre çok daha fazla, ki dua edelim kaç bin TL'lik ekran kartı yanmasın PSU sorun çıkardığı için. @Lorna Shore için verdiğim cevap bu sistem içinde geçerli. Yine de çok teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim emeğine sağlık ama olay bilgisayarı ne kadar topladığımız değil markalar biraz. Örneğin phantext marka bir PSU'nun yarın arıza verip sıkıntı çıkarma olasılığı MSI'ya da ASUS'a göre çok daha fazla, ki dua edelim kaç bin TL'lik ekran kartı yanmasın PSU sorun çıkardığı için. @Lorna Shore için verdiğim cevap bu sistem içinde geçerli. Yine de çok teşekkür ederim.

Phanteks piyasadaki en kaliteli markalardan. Attigim sistemin maaliyetini dusurmek icin ekran kartini 6600XT veya 3060 ile degistirebilirsin.

Şöyle ki, 18 bin TL az bir para değil. 18 bin TL verip BIOSTAR marka bir anakart, Palit marka bir ekran kartı, coolar Master(henüz iyi bir ürünüyle karşılaşmadım) marka bir kasa kullanmak istemem. 18 bin TL vermişken 23-24'lere çıkıp bu markaları MSI ASUS Gigabyte yapmaktan yanayım. Attığınız sistemin piyasaya görece ucuz olmasının sebebi markaları zaten. Aynı parçaları MSI ASUS Gigabyte'tan seçince otomatikman minimum 23 bin TL oluyor bilgisayar ve dediğim gibi 18 bin TL vererek bu markaları tercih edeceğime 3-5 bin TL daha fazla verip kaliteli malzemeyle yapılmış markaların ürünlerini tercih etmek istiyorum.

BIOSTAR önerilmiyordu sanırım, Palit hakkında iyi olduğunu duymuştum yurt dışında tercih edilen bir kartmış, Cooler Master'in kasası var şu an bir sıkıntısı yok kendi tercihiniz tabii. Ben fiyatı uygun diye atmıştım kendi tercihiniz, alacağınız bilgisayar hayırlı olsun güle güle kullanın.

Marka değil model bazlı bakacaksın. Adamın önerdiği PSU'a tier seviyesinde PSU. Yaklaşımın çok yanlış.
Ha ben şuraya liste bırakayım. Marka takıntısı yapmaya gerek yok.

Phanteks kaliteli markadır.

Anlamsız bir marka takıntın var. Ben de Zotac RTX 3070 ve MSI 3060 Ti bu iki kart mevcut. Senin gibi arada kalıp MSI almıştım keşke iki adet Zotac 3070 alsaymışım. Sandığın gibi bir ısınma promlemi yok. Üstelik iki fanlı olmasına rağmen sıcaklık değerleri oyunda ve kazım esnasında birbirine çok yakın.

BIOSTAR önerilmiyordu sanırım, Palit hakkında iyi olduğunu duymuştum yurt dışında tercih edilen bir kartmış, Cooler Master'in kasası var şu an bir sıkıntısı yok kendi tercihiniz tabii. Ben fiyatı uygun diye atmıştım kendi tercihiniz, alacağınız bilgisayar hayırlı olsun güle güle kullanın.

Bu bilgisayar öyle örnek olarak koyduğum bir bilgisayardı konu çok farklı yerlere gitti aslında, ben sadece parça çıkarıp parça koysak fiyatı aşağı çeksek diye açmıştım konuyu, anlık olarak bu bilgisayarı almayacağım ama alacağım bilgisayar için ve cevaplarınız teşekkür ederim :)
Bu hazir sistem iyi degil ki.

Ben iyi demedim ki örnek model olarak koydum, sadece AMD markayı seviyorum işlemci ve ekran kartının AMD olmasını Intel'e göre daha çok istiyorum ve araştırmalarıma göre aynı fiyatta Intel ve AMD parçaları son senelerde kafa kafaya geldiğinde AMD daha önde yorumları fazlasıyla dikkatimi çekti.
Marka değil model bazlı bakacaksın. Adamın önerdiği PSU'a tier seviyesinde PSU. Yaklaşımın çok yanlış.
Ha ben şuraya liste bırakayım. Marka takıntısı yapmaya gerek yok.

Doğrudur, şöyle bir sıkıntı var. Ürünleri parça parça aldığımda, kasayı kendim monte edecek kadar yetenekli olduğumu sanmıyorum. Sitelerdeki kendi kasanı kur(direkt kasayı doldurup göndermeli) şeklinde seçmeli yöntemlerde de sizin önerdiğiniz markaları tek bir sitede bulamıyorum. Böyle bir ikilem içerisinde kaldım. Gayet güzel bilgiler aldım sizden ama bunu çözmem gerek bir şekilde.

Son düzenleme:
Phanteks diye küçümsediğin PSU Asus ROG Thor PSU'lardaki Seasonic altyapısını kullanıyor yani Asus ROG PSU'lar kadar sağlamdır. Şimdi gider Asus ve MSI yanında Seasonic kimmiş dersen şaşırmam. Diğer küçümsediğin markalar Asus ve MSI kadar köklü markalar. Marka taparlara bu yüzden tavsiye veresim gelmiyor. O kadar insan dil döküyor laf anlatamıyor nato kafa nato mermer bırakın arkadaş Asus ve MSI logolu ürünlere üçer beşer bin lira fazla versin uğraşmaya değmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı