Arkadaşlar bugün başıma gelen olayın nedenini sormak için açıyorum konuyu.
Oyundayken bilgisayar kendini kapattı ve bu durumu 3 kere yaşadım gün içerisinde ama nedenini anlamadım. Oyunu en üst grafiklerde ve 2K'da oynuyorum.
Ekran kartı: 60 derece ve işlemci: 60 derecede çalışıyor yani sıcaklıklardan yana bir sıkıntım olduğunu düşünmüyorum.
Düşük de olsa ihtimal dahilinde. B550 chipseti için hala stabilite arttırıcı güncellemeler gelmeye devam ediyor. Benim sistemimde absürt bir kasma sorunu vardı BIOS'u eski haline alarak çözdüm. BIOS'u mutlaka güncelleyin. Eğer sorun güncellemeden sonra olduysa bir önceki sürümü geri yüklemeyi deneyin.
BIOS'dan dolayı ani sistem kapanması hiç yaşamadım (fakat her şey mümkün). Donanımsal bir arıza olduğunu düşünüyorum. Bu konularda ilk akla gelen stres OCCT testi, sonra Memtest. Oyun oynama esnasında yaşadığını belirtmişsin. Aşırı yük altında olduğu açıkça ortada. PSU kaldırmıyor olabilir. Kısa devre olabilir.
BIOS'dan dolayı ani sistem kapanması hiç yaşamadım (fakat her şey mümkün). Donanımsal bir arıza olduğunu düşünüyorum. Bu konularda ilk akla gelen stres OCCT testi, sonra Memtest. Oyun oynama esnasında yaşadığını belirtmişsin. Aşırı yük altında olduğu açıkça ortada. PSU kaldırmıyor olabilir. Kısa devre olabilir.
OCCT (OverClock Checking Tool), developed by OCBASE, is a versatile and powerful utility designed to stress-test and monitor PC components, particularly in overclocking scenarios.Initially...
www.filehorse.com
Son sürümü hata veriyordu. Çalışan sürümü bu. Hata alırsan (crashed) bildirirsin.