R5 5600X'den en iyi nasıl verim alınır?

cassiann

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
Hyperx Fury RGB 2x8 GB 3600 Mhz
Ekran kartı
Asrock Phantom RX5700XT
Anakart
MSI MPG B550 GAMING PLUS
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Arkadaşlar merhaba, Ryzen 5 3600 işlemcim ile vedalaşıp Ryzen 5 5600X abisine geçmiş bulunmaktayım.
Eskiye nazaran daha ilk dakikalarda farkını görmeme rağmen farklı farklı konulara girip yarım yamalak öğrenmektense böyle bir konu açarak olabilecek en iyi verimi nasıl alacağımı öğrenme istemindeyim.

Bahsetmek gerekirse;
  • Özellikle FPS türü oyunlarda 1080p çözünürlükte oynayacağım.
  • Bilginiz olması durumunda "curve optimizer" gibi bir konuda merakım oluşmuş durumda.
  • Chipset güncellememe rağmen (format sonrası) AMD high performance ve balanced ayarlarını güç planında görüntüleyememekteyim.
  • Ryzen Master'da default test attığımda frekans olarak 4.600 Max göstermesine rağmen 3.600 seviyelerine kadar çıkıyorum ve 50 dereceleri görüyorum.

Şimdiden konuya dahil olacak arkadaşlara teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk yazdığın şeye cevap olarak aynı işlemciyi RTX 3060 ile kullanıyorum ve Valorant'ta en her şey en yüksek ayarlarda 300-500 arası ve CS:GO'da orta ayarlar 1280x1024'te FACEIT'te 750-1100 FPS arası alıyorum FPS kilidini bıraktığımda. Bu işlemci sayesinde 1 ay içerisinde FACEIT 10 lvl ve 1.5 ay espor bile yapabildim :D

Arkadaşlar merhaba, Ryzen 5 3600 işlemcim ile vedalaşıp Ryzen 5 5600X abisine geçmiş bulunmaktayım.
Eskiye nazaran daha ilk dakikalarda farkını görmeme rağmen farklı farklı konulara girip yarım yamalak öğrenmektense böyle bir konu açarak olabilecek en iyi verimi nasıl alacağımı öğrenme istemindeyim.

Bahsetmek gerekirse;
  • Özellikle FPS türü oyunlarda 1080p çözünürlükte oynayacağım.
  • Bilginiz olması durumunda "curve optimizer" gibi bir konuda merakım oluşmuş durumda.
  • Chipset güncellememe rağmen (format sonrası) AMD high performance ve balanced ayarlarını güç planında görüntüleyememekteyim.
  • Ryzen Master'da default test attığımda frekans olarak 4.600 Max göstermesine rağmen 3.600 seviyelerine kadar çıkıyorum ve 50 dereceleri görüyorum.

Şimdiden konuya dahil olacak arkadaşlara teşekkürler :)

Bana kalırsa overclock bir işlemciden verim almak için en iyi yol. O bebeği overclock edin ve performansın tadını çıkartın.

B550M mortar anakartla bende 5600x ve 6900XT ikilisini kullanmaktayım. 1080P monitör ile kullanırken 4.6 Ghz all core OC ile kullanıyordum. 2K monitöre geçince serbest bıraktım kafasına göre takılıyor. Güç planında 3600x kullanırken High Performance vardı fakat 5600x'e geçince bende de o seçenekler gelmiyor. Soğutma kısmınız iyiyse ve silikon kalitesi OC'ye olanak tanıyorsa 1.35v üstünü geçmeden güzel performans elde edilebiliyor.

Genelde ilk haliyle PBO açık olur zaten. Eğer soğutma kapasitene güveniyorsan OC tabii ki yapılmalı ama gerçekten çok ısınan bir işlemci OC durumlarında. Ben bütçemin el verdiği en performanslı bileşenler ile 4.4GHZ 1.25V sabit ayarda boşta 45-50 arası tutabiliyorum. Ama genelde başka forumlarda da yorumlara baktığımda Undervolt ayarı stabil bir performans ve ısı deneyimi veriyor. Bunu da PBO vs otomatik hız aşırtmalar kapalı olarak 4.2Ghz 1.2v ayarlarında sabitleyerek yapıyorsun. Sonrasında keyini çıkar derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı