R5 5600X'te undervolt ile 4.2 GHz iyi midir?

Pemain

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anakart
MSI B550 Gaming Plus
İşlemci
AMD R5 5600X
İşlemcimi Ryzen Master üzerinden deneme yanılma ile 1.2 Volt 4.2 GHz sabitledim. Cinebench R20'de en yüksek değeri dediğim gibi 1.2 Volt'ta aldım. Yaklaşık 4098 puan. Bu işlemlerden sonra BIOS da Volt'u ayarladım ve sistemi tekrar açtım. AIDA64 ile stres testi yaptım aldığım değerler aşağıdadır. Bu sıcaklığı değerlendirirken stok fan kullandığımı ve testi yapmadan önce yaklaşık 6-7 kere Cinebench'te en iyi voltajı bulmak için test yaptığımı göz önünde bulundurmanızı istiyorum. Ayrıca şu an, bu yazıyı yazarken boşta denilebilecek bir esnada sıcaklık 47 derece.

Edit: 4.2 Ghz e almam işlemcinin ömrünü düşürecek midir?

stabilitytest.png

Son düzenleme:
Ben de 4.2 ghz 1.2v ayarında kullanıyordum. Şimdi sıvı soğutmaya geçtim ve 4.35 1.2v olarak sabitledim. Sıcaklık boşta 45-50 arası. O da kasa fanları otomatik kısık moddayken. Ama 4.35 ghz'ye 1.25v yapmak daha mantıklı sanırım. Ama azıcık voltaj artışı sıcaklık değerlerini hemen değiştirmekte.

Ama 4.35 ghz'ye 1.25v yapmak daha mantıklı sanırım. Ama azıcık voltaj artışı sıcaklık değerlerini hemen değiştirmekte.
Anakartın default ayarlarında CPB açık Core voltage Auto da kullanırken boşta neredeyse 55 derece alıyordum o yüzden böyle bir şey yaptım.
İleride fanı değiştirme planım var değiştirdiğimde dediğiniz ayarlara geçebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı