R5 7600X işlemcide BF5 oynarken 80-95 derece arası oluyor

Normal. Ozaman yükleme ekranını varsayma diyorum. Olur yükleme ekranında peek'ler. Sen oyunu oynarken 65-70 derece civarında seyrediyorsa işlemci sorun yoktur o işlemcide.

Benim de kule tipi soğutucu takılı 5600X var sistemimde bende de 80 derecelere peek atıyor yüklerken bişiler o önemli değil. Oyun oynarken 65-70 sabit stabil takılıyorsa sorun yoktur ozaman.

Normal. Ozaman yükleme ekranını varsayma diyorum. Olur yükleme ekranında peek'ler. Sen oyunu oynarken 65-70 derece civarında seyrediyorsa işlemci sorun yoktur o işlemcide.

Benim de kule tipi soğutucu takılı 5600X var sistemimde bende de 80 derecelere peek atıyor yüklerken bişiler o önemli değil. Oyun oynarken 65-70 sabit stabil takılıyorsa sorun yoktur ozaman.

Zaten aşırı ısınsa yük testinde fişi çeker sistem reset atar.
5.4 kalsın mı? Ve fpu testi tikine basarsam sistem reset atıyor ama cache test cpu stres test ve memory 3 ünü seçip start yaptığım zaman sistem kapanmıyor fpu tikine basınca kapanıyor böyle kullansam sorun olur mu hocam ?

Zaten aşırı ısınsa yük testinde fişi çeker sistem reset atar.
Fpu tikine basınca reset atıyor. Ama böyle kullansam da mavi ekran crash yeniden başlama sorunları yok gündelik oyun falan oynadığımda fpu tikine basınca kapanıyor pc. Başka türlü kapanma yaşamıyorum.

5.4 kalsın mı? Ve fpu testi tikine basarsam sistem reset atıyor ama cache test cpu stres test ve memory 3 ünü seçip start yaptığım zaman sistem kapanmıyor fpu tikine basınca kapanıyor böyle kullansam sorun olur mu hocam ?

Fpu tikine basınca reset atıyor. Ama böyle kullansam da mavi ekran crash yeniden başlama sorunları yok gündelik oyun falan oynadığımda fpu tikine basınca kapanıyor pc. Başka türlü kapanma yaşamıyorum.
Oyun içinde 85-90 derecelerde mi çalışıyor? Yoksa sadece lobide vs mi o sıcaklıklarda çalışıyor?
Anlık 85 oluyorsa ama ortalamada 70 derece falansa normal.

Oyun içinde 65-72 arası. Yükleme ekranları 78-85 pik yaptığı noktalar.
Tamam sorunsuz ozaman. Hiç ellemene gerek yok. Dediğim gibi oyun hızlı yüklensin diye ara sahnede ve yüklemelerde işlemciye hızlı yüklesin diye aniden yük biner normalden ondan sıcaklığın biraz artması sorun olmaz.

Her işlemcide olan birşey o.

Tamam sorunsuz ozaman. Hiç ellemene gerek yok. Dediğim gibi oyun hızlı yüklensin diye ara sahnede ve yüklemelerde işlemciye hızlı yüklesin diye aniden yük biner normalden ondan sıcaklığın biraz artması sorun olmaz.

Aynen %100 yüke girebilir. Benim işlemci the last of us gölgelendiricileri vs yüklerken %100 yüke giriyor. Yükleme ekranında %70-80 yüklere girerse zaten 85 olur o işlemci.

Her işlemcide olan birşey o
Sabit 5.4 çalışması sorun teşkil eder mi ? Hocam fpu hakkında yazı yazdım okur musunuz ?

Hocam pubg oyununa ilk girdiğim zaman lobide 375 alıyorum 376 falan birkaç maç atıyorum lobiye geri 360 ı geçmiyor niye böyle oyun oynadıkça fps m düşüyor kısacası ne yapmam gerek?

@DMN

Son düzenleme:
Hocam pubg oyununa ilk girdiğim zaman lobide 375 alıyorum 376 falan birkaç maç atıyorum lobiye geri 360 ı geçmiyor niye böyle oyun oynadıkça fps m düşüyor kısacası ne yapmam gerek?

@DMN
Bios ayarlarını sıfırla ve pbo açıp işlemciyi eco moda al ve expo'yu aç tekrar düzelir. Haritadan haritaya ve bölgedeki kişi sayısına vs göre FPS farkları da olabilir normaldir.

İşlemci voltaj ayarlarıyla da başkasının demesi üzerine kafana göre oynama. Her işlemci aynı olsa bile bir olmuyor. Başka bir 7600X'de sorun olmayan ve tutan voltaj ayarı senin işlemcine zarar verebilir.

Dediklerimi yaptıktan sonra da o sisteme crash veren testi bidaha dene. Crash yerse gene zorlama normal işlemci testlerinde hata veya crash vermiyorsa testte de sıkıntı olabilir.

Zaten stok halde sorun olmuyor demişsin PBO'lu stok kullan sıcaklıkların zaten normal.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı