- Makaleler
- 3
Gentoo ve Arch kurmaya hep üşenmişimdir. Bir ara Arch kurulumuna grafik arayüz ekleyen skriptlerden biri ile kurulum yapacağım.Gentoo rehberi iyi olurdu.

Gentoo ve Arch kurmaya hep üşenmişimdir. Bir ara Arch kurulumuna grafik arayüz ekleyen skriptlerden biri ile kurulum yapacağım.Gentoo rehberi iyi olurdu.
Gentoo ve Arch kurmaya hep üşenmişimdir. Bir ara Arch kurulumuna grafik arayüz ekleyen skriptlerden biri ile kurulum yapacağım.![]()
Ben yeni geldim foruma, zaten mesaj sayısından da anlamışsınızdır. Eski rehberleri ya da anlatımları inceleme fırsatım olmadı.
Şu an da kubuntu kuracağım ya da çalışacağım inşallah olur çünkü Linux'u denemek istiyorum neden Windows'dan daha iyi diye bakmak araştırmak istiyorum şu an da yükleniyor zaten bakalım inşallah sorun çıkartmayacak bana.
Ve arkadaşlar eğer kuramazsam hata alırsam Windows'u bozar mı? Tüm oyunlarım giderse çok üzülürüm.
Eliniz kayıp da "Diski sil." seçeneğini seçmediğiniz sürece dosyalarınız bir şey olmaz.Arkadaşlar eğer kuramazsam hata alırsam Windows'u bozar mı? Tüm oyunlarım giderse çok üzülürüm.
Arch kurulum rekberi mevcud @oğuzhan içelliler hocamın rehberi [Rehber] Arch Linux Kurulumu - Technopat Sosyal
Diğer dağıtımların çoğu aynı şekilde kuruluyor zaten.
Diski bölersen sıkıntı çıkmaz. Ben Windows'un yanına kuru pek tercih etmiyorum.
Peki hocam diski nasıl böleceğim.
GNU/Linux çok çok iyi diye yüksek beklentilerle bu işe girme, sonra hayal kırıklığı yaşayabilirsin.Şu an da kubuntu kuracağım ya da çalışacağım inşallah olur çünkü Linux'u denemek istiyorum neden Windows'dan daha iyi diye bakmak araştırmak istiyorum şu an da yükleniyor zaten bakalım inşallah sorun çıkartmayacak bana.
Ve arkadaşlar eğer kuramazsam hata alırsam Windows'u bozar mı? Tüm oyunlarım giderse çok üzülürüm.
Kurarken yanında Windows yazıyor zaten o diski ellemediği sürece sıkıntı çıkmaz.Yapabiliyorsan yedekle oyunları ve önemli dosyaları. Sonradan üzülmekten iyidir.
Windows disk bölümleme gibi bir şey vardı galiba tam adını hatırlamıyorum ona girip diske sağ tık yapıyorsun diski böl var disk alanı ayırıyorsun 50 GB idealdir. FAT32 olarak biçimlendir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.