R7 2700 GTX 1050 Ti sistem için yenileme önerisi

Hocam size şöyle bir gelecek odaklı bir sistem düşünürsek işlemciyi yüksek tutup ekran kartını düşük tutmalısınız. Çünkü işlemci güçlüyse ekran kartını da güçlendirebilirsiniz ama işlemci düşükken ekran kartını yükseltirseniz verim alamazsınız. O yüzden parayı biraz işlemciye yatırıp bütçenizi tazeledikten sonra ekran kartınızı yükseltmenizi öneriyorum. Uzun vadede daha yararlı olacaktır.

Zaten oynayacağınız oyunlar CPU yani işlemci odaklı rekabetçi oyunlar olduğu için işlemciyi yüksek tutun yoksa bilgisayar sizi üzer.

Öncelikle uzun zaman sonra birbirlerine bu kadar saygılı sosyal üyleri gördüğüm için mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.

Konuya gelecek olursak AM4 platformunda kalıp işlemciyi Ryzen 5 5600 gibi bir işlemciye çıkarmanız şu anlık en mantıklısı olacaktır. Bütçe çıkmaz ise ister 2. el ister sıfır Ryzen 5 5500 güncellemesi de yapabilirsiniz fiyatı iyi düzeyde şu anda.

Ekran kartına gelecek olursak bilmiyorum bulabilir misiniz ama bazen Facebook gruplarında çok güzel fiyata çok temiz kartlar denk gelebiliyor. Arkadaşım daha geçenlerde internet kafe çıkması 3060 12 GB aldı 5 bin TL'ye. Şu anda piyasası 7-7.5 olduğunu göz önünde bulundurursak muazzam dı fiyatı.
O şekil bir RX 5600 XT, RX 6600 gibi bir kart bulabilirseniz çok tatlı olur.

Facebook gruplarinda yeterince aranirsa muhtemelen 5bin TL gibi bir fiyata RX 6600 bulunabilir bunu 5500 gibi bir islemci ile birlikte calistirdiginiz zaman uzun bir sure tekrar yukseltmeye gerek kalmaz mantikli bir fikir olur bunu yapmasi butceside yetebilir.

Hocam size şöyle bir gelecek odaklı bir sistem düşünürsek işlemciyi yüksek tutup ekran kartını düşük tutmalısınız. Çünkü işlemci güçlüyse ekran kartını da güçlendirebilirsiniz ama işlemci düşükken ekran kartını yükseltirseniz verim alamazsınız. O yüzden parayı biraz işlemciye yatırıp bütçenizi tazeledikten sonra ekran kartınızı yükseltmenizi öneriyorum. Uzun vadede daha yararlı olacaktır.

Zaten oynayacağınız oyunlar CPU yani işlemci odaklı rekabetçi oyunlar olduğu için işlemciyi yüksek tutun yoksa bilgisayar sizi üzer.

Bu durumda 5600XT ve Ryzen 5 5600 almak en mantikli secenek olur gibi, islemci yuksek kalmis olur.

Aslında bir bakım haklısınız hocam ancak çıkıp da sistemi sat am5 sistem kur vs. çok uğraştırır. Hem de kart rx 580 gibi birşey kalır. Gerek yok yani şimdilik öyle bir geliştirmeye. He çok ölü fiyattan bulunur birşey diyemem ancak oynadığı oyunlar basit am4 sistemlerde bile şakır şakır çalışan oyunlar.

RX6600 müthiş f/p bir kart, yeni gelen FSR 3.0 da bayağı FPS arttırdı.
Hocam şahsen FSR 3.0'ı övmeye gerek yok. Hala iyi değil görsel kalitesi DLSS ile karşılaştırılamaz.
Bu durumda 5600XT ve Ryzen 5 5600 almak en mantıklı seçenek olur gibi, işlemci yüksek kalmış olur.
Ben biraz daha büyük düşündüm. 5600 ya da 5700x alır dediğin gibi. Senin dediğinde combo da olur ama;

İleride 5700x aldıysa 2.elden rtx 3070 ya da rx 6700.
5600 aldıysa da RTX 3060 ya da RX 6600.

oynadığı oyunlar basit am4 sistemlerde bile şakır şakır çalışan oyunlar.
Hocam zaten benim için hala DDR5 sistemler lüks. Çok fazla FPS istiyorsan 500hz monitörün varsa anca o zaman toplanacak sistemlerdir bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı