R7 2700 sıcaklık değerleri normal mi?

Termal macun kurumuş olabilir, soğutucuda bir sorun olabilir fan arızası gibi, yakın zamanda montaj yapıldıysa tam oturmamış olabilir, macun fazla sürülmüş olabilir.

Aklıma gelenler bunlar.
Hocam AMD stok fanlarda macun sürülü geliyor. Fan arızası ve tam oturmama ihtimali geçerli şu an için o zaman.

Termal macun kurumuş olabilir, soğutucuda bir sorun olabilir fan arızası gibi, yakın zamanda montaj yapıldıysa tam oturmamış olabilir, macun fazla sürülmüş olabilir.

Aklıma gelenler bunlar.
Hocam benimde aklima stok fan geldi, ama gayet sabit yazdi arkadas. Termal macun sistem yeniyse hemen kuruma ihtimali var mi yok mu hic dusunmedim. Ama her halukarda stok fan kullanilmamasi gerektiginden yanayim, ozellikle render icin.

Hocam benim de aklima stok fan geldi, ama gayet sabit yazdi arkadas. Termal macun sistem yeniyse hemen kuruma ihtimali var mi yok mu hic dusunmedim. Ama her halukarda stok fan kullanilmamasi gerektiginden yanayim, ozellikle render icin.

Sistem yeni ise termal macun sorunlarını eleyebiliriz, HWMonitor programı ile stok fanın devrini kontrol etmek lazım, zaten sesinden de belli olur yüksek devire çıkıp çıkmadığı.

Sistem yeni ise en güçlü ihtimal soğutucunun tam oturmamış olması, vidalar gevşek sıkılmış olabilir.

HWMonitor yazılımı voltajları yanlış gösteriyor. Ryzen Master üzerinden 1.28'e ayarlamama rağmen, 1.331V olarak gösterdi.
Ekran Görüntüsü (898).png

Kasanın yan kapağı açıktı ve üst fan içeri üflüyordu. @dogant sistemi Eylül'de topladım ve daha termal macununu hiç yenilemedim. CPU Fan devri 2700 civarına çıktı.

Sistem yeni ise en güçlü ihtimal soğutucunun tam oturmamış olması, vidalar gevşek sıkılmış olabilir.
Hocam fan sabit demiş arkadaş. Yine de kontrol etmesine gerek var mı? Her şey elendi şu an aklıma sadece kasa geliyor.
HWMonitor yazılımı voltajları yanlış gösteriyor. Ryzen Master üzerinden 1.28'e ayarlamama rağmen, 1.331V olarak gösterdi.Eki Görüntüle 559376
Kasanın yan kapağı açıktı ve üst fan içeri üflüyordu. @dogant sistemi Eylül'de topladım ve daha termal macununu hiç yenilemedim. CPU Fan devri 2700 civarına çıktı.
Bu arada CPU-Z işlemci voltajını 1.4'lerde gösteriyor. Sebebi bu olabilir ama siz 1.2V deyince üstünde durmadım.

HWMonitor yazılımı voltajları yanlış gösteriyor. Ryzen Master üzerinden 1.28'e ayarlamama rağmen, 1.331V olarak gösterdi.Eki Görüntüle 559376
Kasanın yan kapağı açıktı ve üst fan içeri üflüyordu.
Hocam AIDA64 un kararlilik testindeki sekmesinde, statistics kismi var, ordan karsilastirma yapabilir misin? Ben sorunu stok fandan yana gormeye basladim su anda. Yeterince islemciye baski yapmiyor olabilir.
Not: Voltajin yuksek gorunuyor.

Ryzen Master'de VCore tam olarak 1.28125V. @manqueller siz tam baskı yapmıyordur dedikten sonra fanları yine sıktım. O kadar sıkı ki, biraz daha sıkarsam ya işlemci yamulur ya da anakart yamulur. Vidanın dönecek yeri kalmadı.

Ryzen Master'de VCore tam olarak 1.28125V. @manqueller siz tam baskı yapmıyordur dedikten sonra fanları yine sıktım. O kadar sıkı ki, biraz daha sıkarsam ya işlemci yamulur ya da anakart yamulur. Vidanın dönecek yeri kalmadı.
Hmm. Onu da eledik, geriye kasa ve termal macun kaliyor. Bi BIOS ayarlarina girer misin? Net kac voltaj veriyorsun cekirdege? Programlar bazen yaniltici oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı